Konu
:
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Ev Yapımı Lokum
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Ev Yapımı Lokum
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Ev Yapımı Lokum
yemek tarifleri /tatlı tarifleri /Ev Yapımı Lokum
Ev Yapımı Lokum
Türk Mutfağı’nın klasikleşen tatlılarından lokumu evde yapmayı denemiş miydiniz? Hindistan ceviziyle kaplanmış ev yapımı lokum tarifi MSN Kadın’da!
Ev Yapımı Lokum
Malzemeler,
1 litre süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
75 gram margarin
1 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
3 su bardağı Hindistan cevizi
1 kase fındık içi
Hazırlanışı,
Orta boy tencereye; un, toz şeker, süt ve nişastayı alın
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın
Tencereye ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin
Kıvamı koyulaştıktan sonra 5 dakika kaynatın
Tencereyi ocaktan indirin
Margarin ve vanilyayı ilave edip margarin eriyene kadar karıştırın
Büyük bir fırın tepsisinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın
Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin
Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın
Muhallebiyi 5x5 cm ölçüsünde kareler bölün
Her bir karenin ortasına fındık koyup sarın
Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın
Servis tabağına alıp her bir lokumun üstüne fındık yerleştirin
Bekletmeden servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul