Konu
:
Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı
Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı
ARAP TATLISI
MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartmatozu
50 gr erimiş margarin
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
kremşanti veya çırpılmış süt kreması veya benim yaptığım gibi kaymak tadında şanti
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz
Sonra erittiğimiz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz
Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor
Un yok içinde zaten bu karışımı yağladığımız tepsimize döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz
Küçük boy yuvarlak borcam için tam uygun oluyor hamurun miktarı
Dana önceden şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
Zaten çok az bir şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatıp kapatalım
Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz
Un olmadığı için içerisinde şerbetini geç çekiyor
Tatlıyı sabahtan
yaptıysanız veya birgün önceden şerbetini iyice çekince üzerinin
şantisini sürün
Ben size üzerine kullandığım şantiden bahsetmek istiyorum
Yeni
çıkan bir ürün heralde ilk defa kullandım ve bayıldım resmen süt
kaymağı
Kaymak tadında şanti yazıyor üzerinde dr oetker in bir
ürünü kutunun içinden iki paket çıkıyor ve bir paketi tatlımız için
yeterli oluyor
Bence her türlü tatlı için mükemmel bir ürün
AFİYET OLSUN
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul