Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı






Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı
ARAP TATLISI








MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartmatozu
50 gr erimiş margarin

ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN:
kremşanti veya çırpılmış süt kreması veya benim yaptığım gibi kaymak tadında şanti



YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruzSonra erittiğimiz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz

Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyorUn yok içinde zaten bu karışımı yağladığımız tepsimize döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz

Küçük boy yuvarlak borcam için tam uygun oluyor hamurun miktarıDana önceden şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruzZaten çok az bir şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatıp kapatalım

Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz

Un olmadığı için içerisinde şerbetini geç çekiyorTatlıyı sabahtan
yaptıysanız veya birgün önceden şerbetini iyice çekince üzerinin
şantisini sürün

Ben size üzerine kullandığım şantiden bahsetmek istiyorumYeni
çıkan bir ürün heralde ilk defa kullandım ve bayıldım resmen süt
kaymağıKaymak tadında şanti yazıyor üzerinde dr oetker in bir
ürünü kutunun içinden iki paket çıkıyor ve bir paketi tatlımız için
yeterli oluyorBence her türlü tatlı için mükemmel bir ürün




AFİYET OLSUN alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla