Konu
:
Ramazan Tatlısı Sarma Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Tatlısı Sarma Kadayıf
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Tatlısı Sarma Kadayıf
Ramazan Tatlısı Sarma Kadayıf
SARMA KADAYIF
MALZEMELER:
DIŞ HAMURU İÇİN:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartmatozu
alabildiği kadar un
DİĞER MALZEMELER:
300 gr kadayıf
bolca iri çekilmiş ceviz içi ( miktarı size kalmış)
250 gr tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
5 bardak şeker
5 bardak su
yarım limon
Önce şerbetimizi kaynatalım
Şekeri suyu ve yarım limonu sıkmadan kabuğuyla beraber içine atıp kaynatıyoruz
Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatıp kapatıyoruz ve soğuması için soğuk bir yere alıyoruz
Bu şekilde kaynayan şerbetiniz çok güzel ve kıvamlı olur
Sonra hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz
15 dakika dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve nişasta ile tabak büyüklüğünde açmaya başlıyoruz
İki küçük hamuru üst üste koyup büyükçe bir yufka açıyoruz
Üzerine didiklediğimiz kadayıfı ve ceviz içini serpiyoruz
Sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak enliliğinde kesiyoruz
Resimde de göreceksiniz zaten nasıl yapıldığını
Sonra kestigimiz parçaları tepsiye dik şekilde diziyoruz
Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvıyağ karışımını döküp fırına sürüyoruz
Tatlımızın altı üztü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz
Sonra fırından çıkan tatlımızı 5 dakika ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz
İster fıstıkla süsleyip servis yapın,ister kaymakla,ister dondurma ile ama kesinlikle yapın yani
Afiyet şeker olsun hepinize
AFİYET OLSUN
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul