07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Puding Tarifi Resimli
Çikolatalı Puding Tarifi Resimli
Resimli Çikolatalı Puding Tarifi,
Çikolatalı Puding Yapımı,
Çikolatalı Puding Tarifleri
Çikolatalı Puding Tarifi Resimli

Malzemeler:
3 Su bardağı süt
1 Su bardağından 2 parmak eksi(150 gr)
80 gr pandispanya
10 Çay kaşığı kakao
3 Adet yumurta
3 Adet yumurtanın sarısı
Kabı Yağlamak için:
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı tozşeker
Çikolatalı sos için:
1 su bardağı süt
2 5 Çorba kaşığı un
2 Adet yumurtanın sarısı
5 Çorba kaşığı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Puding kalıbını margarinle yağlayın
Kalıbın dibine ve kenarlarına bir çorba kaşığı tozşeker serpin
80 gr pandispanyayı 2 cm lik küpler halinde kesin
Yağlanmış ve şekerlenmiş kalıba pandispanya parçalarını döşeyin
Ayrı bir kapta 3 adet yumurta,3 adet yumurta sarısı ve tozşekeri 5 dakika elle çırpın
3 Su bardağı kaynar sütü sürekli karıştırarak,ekleyin
10 çay kaşığı dolusu kakaoyu ilave edin
Sütlü ve kakaolu karışımı orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Çorba kıvamında bir koyuluğa gelene dek pişirin
Karışımı puding kalıbının içine dizdiğiniz pandispanyaların üzerine dökün
Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtun
Yüksek ısılı fırında 1 saat pişirin
Fırından çıkardıktan sonra soğuyana dek bekleyin
Bir bıçak yardımıyla puding kabından sıyırın
Servis tabağına ters yüz ederek,aktarın
Sos için 1 su bardağı sütü,2 5 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurtanın sarısıyla birlikte iyice karıştırın
Tencereye aktarın
Süt ılınmaya başlandığında 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin
Karışım şurup kıvcamına gelmeye başladığında 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin
Kakao,karışım ile özdeşleştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın ve ılıtın
Ilık pudingin üzerine sosu dökün
Dilerseniz üzerine rendelenmiş sütsüz çikolata serperek servis yapın
Basit Ev Yapımı Çikolatalı Puding Tarifi

Çikolatalı Puding için Malzemeler:
3 Su bardağı süt
1 Su bardağından 2 parmak eksi(150 gr)
80 gr pandispanya
10 Çay kaşığı kakao
3 Adet yumurta
3 Adet yumurtanın sarısı
Kabı Yağlamak için:
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı tozşeker
Çikolatalı Puding ‘in Çikolatalı sosu için:
1 su bardağı süt
2 5 Çorba kaşığı un
2 Adet yumurtanın sarısı
5 Çorba kaşığı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
Çikolatalı puding Hazırlanışı:
Puding kalıbını margarinle yağlayın
Kalıbın dibine ve kenarlarına bir çorba kaşığı tozşeker serpin
80 gr pandispanyayı 2 cm lik küpler halinde kesin
Yağlanmış ve şekerlenmiş kalıba pandispanya parçalarını döşeyin
Ayrı bir kapta 3 adet yumurta,3 adet yumurta sarısı ve tozşekeri 5 dakika elle çırpın
3 Su bardağı kaynar sütü sürekli karıştırarak,ekleyin
10 çay kaşığı dolusu kakaoyu ilave edin
Sütlü ve kakaolu karışımı orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Çorba kıvamında bir koyuluğa gelene dek pişirin
Karışımı puding kalıbının içine dizdiğiniz pandispanyaların üzerine dökün
Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtun
Yüksek ısılı fırında 1 saat pişirin
Fırından çıkardıktan sonra soğuyana dek bekleyin
Bir bıçak yardımıyla puding kabından sıyırın
Servis tabağına ters yüz ederek,aktarın
Sos için 1 su bardağı sütü,2 5 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurtanın sarısıyla birlikte iyice karıştırın
Tencereye aktarın
Süt ılınmaya başlandığında 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin
Karışım şurup kıvcamına gelmeye başladığında 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin
Kakao,karışım ile özdeşleştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın ve ılıtın
Ilık pudingin üzerine sosu dökün
Dilerseniz üzerine rendelenmiş sütsüz çikolata serperek servis yapın
|
|
|