07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Et Kabağı Yemeği Tarifi
Ekşili et kabağı yemeği tarifi
Ekşili et kabağı tarifi
ekşili et kabağı

MALZEMELER:
1kg et, 2 adet et kabağı,1 su bardağı önceden ıslatılmış nohut, 4 adet domates, 1 adet soğan, 7-8 diş sarımsak, 2 adet limonun suyu, fesleğen, tereyağı
Yıkanan et kabakları soyulup, sapı alındıktan sonra önce ortadan ikiye ardından dörde bölünür Kavun dilimleri büyüklüğündeki et kabakları beklerken soğan doğranır
Birkaç yaprak fesleğen yıkanıp 2 adet limon sıkıldıktan sonra,yemeğin tenceredeki sıralamasına geçilir İlk önce etler tencereye koyulur, ardından et kabakları, et kabaklarının üzerine daha önceden ıslatılmış olan nohutlar ve nohutların üzerine de bütün halde 7-8 diş sarımsak ilave edilir Sarımsakların ardından küçük küçük doğranan soğan, domatesler ve fesleğenler eklenir
Parça parça tereyağı yemeğin üzerine konduktan sonra 2 tatlı kaşığı tuz ve sıkılan limon suyu ilave edilip, ocağa yerleştirilir 20dk pişmesi yeterlidir
|
|
|