07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dere Otlu Etli Soğan Dolması Ve Hazırlanışı
Dere otlu etli soğan dolması ve hazırlanışı
soğan dolması tarifi
etli soğan dolması
soğan sevenler için dolma tarifi

ETLİ SOĞAN DOLMASI
Malzemeler
6 büyük boy Soğan
1/4 su bardağı Su
1/2 tatlı kasığı Tuz
1/3 su bardağı Pirinç
1 demet Maydanoz
1/4 demet Dereotu
250 gr Kıyma (orta yağlı)
1/2 tatlı kaşığı Kara biber
1 adet Yumurta
50 gram margarin
Yapılışı
Soğanları bas kısımlarını kes, soy, yıka Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kasığı tuz koy, kaynat Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika hasla
Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt
Pirinci yıka, süz Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra
Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, karabiber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir
Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir
Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kasık koyup, ılıt Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir Dereotu serp
Afiyet Olsun…
|
|
|