07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarimsakli Yogurtlu Brokoli
)
naber nasilsiniz Arkadaslar? Ay bir gün Bloglari gezmeyim, hemennn sizleri özlüyorum, inanirmisiniz )
Brokoli Salatasi yapmisdim, tarifinide vereyim dedim hihi ) Brokoli hem saglikli, hemde cok lezzetli Esim evlenmeden önce hic yemezdi, sevmezdi  Evleni simdi 10 ay oldu ve 10 aydir Brokoli yiyor yani demek istedigim alistirdim hehe )
Sarimsakli Yogurtlu Brokoli hem cok basit ve cok kolay yapilan bir Salata yada Meze  Misafir gelince her zaman Yesil Salatanin yanina yakisan bir Salata )
Hemencik nasil yaptigimi bir anlatayim )
Malzemeler:
2 demet Brokoli
700 gr Yogurt
5 Dis Sarimsak
Tuz
Maydonoz
Yapilisi:
Bir Tencereye su ekledim ve ocagin üzerine koydum, kaynamasini bekledim  Yandan Brokolileri ayirdim, bir süzgece ekledim ve yikadim  Yikanmis Brokolileri Kaynar Suyun icine ilave ettim ve yaklasik 4-5 dakika kaynattim  
Delikli kepce yardimi ile Brokolileri Tencereden aldim ve Tepsini icine ilave ettim  Simdi Brokoliler sogumali, soguyana kadar Sarimsakli Yogurdu hazirladim  Yogurudu bir kabin icine döktüm, sarimsaklari soydum ve ezdim, sarimsaklari ve az tuzu Yogurdun icine ilave ettim ve güzelcene karistirdim  
Brokoliler sogudu, yogurdu üzerine dökün  Yogurt Brokolinin her yerini kapladin  Sonra ise Maydonoz ile süsledim  
Afiyet Olsun Arkadaslar 
|
|
|