Yalnız Mesajı Göster

Reçel İncir Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel İncir Reçeli






Reçel İncir Reçeli



MALZEMELER
1,5 kg ham incir
1,5 kg Toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
1 Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 5-6 dakika haşlayın
2 Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 3-4 dakika bekletin
3 Bu esnada tekrar temiz su kaynatın
4 Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın
5 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın
6 Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin
7 Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın
8 Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın
9 Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun
NOT:İsterseniz incirlerin bir kısmının içine karanfil koyarak bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla