Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı






Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı


15 kg için malzemeler:
1 kg çekirdeksiz İzmir üzümü
2 adet şeftali
Yarım kg tozşeker
2 çubuk tarçın
1 poşet reçelyap
yapılışı
Üzümleri iyice yıkayın ve taneleri salkımdan ayırın Üzüm tanelerini bir tencereye koyun Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve üzümlerin bulunduğu tencereye aktarın 6-7 kaşık tozşekeri reçelyapla karıştırın Karışımı meyvelerin üzerine dökün Tencereyi kısık ateş üzerine oturtun ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin Kaynamaya başlayınca tarçın çubuklarını ve kalan tozşekeri katın İyice karıştırıp bir müddet kaynatın Ocağı kapatın Sterilize edilmiş kavanozlara pay edin Kapağını sıkıca kapaüp, hava almamasını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla