Konu
:
Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
1
5 kg için malzemeler:
1 kg çekirdeksiz İzmir üzümü
2 adet şeftali
Yarım kg tozşeker
2 çubuk tarçın
1 poşet reçelyap
yapılışı
Üzümleri iyice yıkayın ve taneleri salkımdan ayırın
Üzüm tanelerini bir tencereye koyun
Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve üzümlerin bulunduğu tencereye aktarın
6-7 kaşık tozşekeri reçelyapla karıştırın
Karışımı meyvelerin üzerine dökün
Tencereyi kısık ateş üzerine oturtun ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin
Kaynamaya başlayınca tarçın çubuklarını ve kalan tozşekeri katın
İyice karıştırıp bir müddet kaynatın
Ocağı kapatın
Sterilize edilmiş kavanozlara pay edin
Kapağını sıkıca kapaüp, hava almamasını sağlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul