07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçük Bir Çocuğun Gözüyle Ramazan
Ramazan 17
Önceleri, Oruç ile Ramazan'ı bulup şikayet etmeyi düşündüm Fakat ablamın yemek yemedikçe pamuk gibi yumuşadığını fark ettim
Babam ile Annem de artık tartışmıyorlar
O zaman devam
Belli ki Oruç ve Ramazan iyi kalpli iki amca
Ramazan 24
Oruç'u merak ediyorum Geçen gün Ayşe teyzem Annemle konuşuyorlardı Şöyle şöyle yaparsam Oruç bozulur mu?Yok böyle olursa Oruç kaçar mı?
Demek ki Oruç, çok duygulu birisi İnsanlar kötü bir şey yapınca bozuluyor Kötülüğü gördüğü yerden kaçıyor
Oruc'u ve Ramazan'ı artık iyice merak ediyorum
Onlarla tanışmaya can atıyorum
Ramazan 25Bu günlerde herkes Kadir gecesinden bahsediyor Şimdiye kadar gecesi olan bir adam göremedim Bu Kadir de kim?Bin aydan hayırlı gecesi varmış O gece uyumamak, namaz kılmak, Kur'an okumak önemliymiş
Ramazan 28
Merak içinde beklerken uyuyakaldım Kadir, gecesiyle beraber gelmiş gitmiş Ben göremedim Anlayamıyorum Bu yüzden ağabeyimi çok özlüyorum Ablama soru sormaya kalksam, bana doya doya gülüyor Sonra da arkadaşlarına anlatıyor, birlikte gülüyorlar Sinir oluyorum
Abim uzak bir şehirde üniversitede okuyor 'Abim ne zaman geliyor?' diye aneme soruyorum 'Bayram gelsin, o da gelecek' diyor Oruç, Ramazan, gece gelen Kadir'den sonra şimdide Bayram! 
Soramıyorum 'Bayram kim?' diye Neden o gelmeden abim gelemiyor?Belki de abimin arkadaşıdır Çok özledim abimi Bayram'ı da alsın gelsin tanışalım
'Arefe geliyor, daha temizliği bitirmedik ' diyor Annem Demek ki Arife teyze çok titiz
İyice telaşlandılar
Çok güzel paylastıgınız için teşekkürler  
Bunları kardeşlerime ve aile büyüklerime de anlatacağım
|
|
|