Yalnız Mesajı Göster

Küçük Bir Çocuğun Gözüyle Ramazan

Eski 07-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Küçük Bir Çocuğun Gözüyle Ramazan

Ramazan 17

Önceleri, Oruç ile Ramazan'ı bulup şikayet etmeyi düşündümFakat ablamın yemek yemedikçe pamuk gibi yumuşadığını fark ettim
Babam ile Annem de artık tartışmıyorlar
O zaman devam
Belli ki Oruç ve Ramazan iyi kalpli iki amca

Ramazan 24

Oruç'u merak ediyorumGeçen gün Ayşe teyzem Annemle konuşuyorlardıŞöyle şöyle yaparsam Oruç bozulur mu?Yok böyle olursa Oruç kaçar mı?
Demek ki Oruç, çok duygulu birisiİnsanlar kötü bir şey yapınca bozuluyorKötülüğü gördüğü yerden kaçıyor
Oruc'u ve Ramazan'ı artık iyice merak ediyorum
Onlarla tanışmaya can atıyorum

Ramazan 25Bu günlerde herkes Kadir gecesinden bahsediyorŞimdiye kadar gecesi olan bir adam göremedimBu Kadir de kim?Bin aydan hayırlı gecesi varmışO gece uyumamak, namaz kılmak, Kur'an okumak önemliymiş

Ramazan 28

Merak içinde beklerken uyuyakaldımKadir, gecesiyle beraber gelmiş gitmişBen göremedimAnlayamıyorumBu yüzden ağabeyimi çok özlüyorumAblama soru sormaya kalksam, bana doya doya gülüyorSonra da arkadaşlarına anlatıyor, birlikte gülüyorlarSinir oluyorum
Abim uzak bir şehirde üniversitede okuyor'Abim ne zaman geliyor?' diye aneme soruyorum'Bayram gelsin, o da gelecek' diyorOruç, Ramazan, gece gelen Kadir'den sonra şimdide Bayram!
Soramıyorum 'Bayram kim?' diyeNeden o gelmeden abim gelemiyor?Belki de abimin arkadaşıdırÇok özledim abimiBayram'ı da alsın gelsin tanışalım

'Arefe geliyor, daha temizliği bitirmedik' diyor AnnemDemek ki Arife teyze çok titiz
İyice telaşlandılar

Çok güzel paylastıgınız için teşekkürler

Bunları kardeşlerime ve aile büyüklerime de anlatacağım

Alıntı Yaparak Cevapla