Yalnız Mesajı Göster

Oruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç Tutmak İçin Öneriler

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç Tutmak İçin Öneriler






Oruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç tutmak İçin Öneriler
Oruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç tutmak İçin Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmak
Sağlıklı oruç tutmak için öneriler sağlık bakanlığı tyarafından şu şekilde sıralandıBu maddeleri dikkate almanızı tavsiye ediyoruz! aylık bir tempo sizler için ciddi rahatsızlıklara yol açmasın diye yayınlıyoruz
-Ramazan ayında 4 öğün beslenilmeli, öğünler; sahur, iftar yemeği, iftardan sonra 1-15 saat aralıklarla iki ara öğün şeklinde düzenlenmelidir
-Günde ortalama 2-25 litre su içmeye, bununla birlikte enerji verirken sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve suları vb içmeye özen gösterilmelidir
-İftarda sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmelidir
-Sahur yemeğinde midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren; yumurta, süt, yoğurt, peynir veya kuru fasulye, nohut, mercimek yemeklerinin tüketilmesi uygundur
-İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanılması, 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edilmesi uygundur
İftar yemeğinden sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olması açısından yararlı olmaktadır
-Yemek pişirme yöntemi olarak özellikle ızgara, haşlama, ve fırında yapılan yemekler tercih edilmeli, kavrulmuş, tütsülenmiş ve kızartılmış besinlerden uzak durulmalıdır
-Kabızlığı önlemek için, yemeklerde lif oranı yüksek gıdalar ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilmelidir
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla