07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Ve Fesleğenli Makarna Tarifi
Sebzeli ve fesleğenli makarna tarifi

Malzemeler
4 Kişilik
50 g margarin
5 su bardağı su
400 g yassı makarna
1 patlıcan
1'er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber, kabak
2 baş taze soğan
8 diş sarmısak
100 g çiğ krema
50 g ıspanak yaprakğı
Fesleğen <
Kimyon
1,5 yemek kaşığı şeker, pul biber, tuz
Hazırlanışı
Biberleri ince uzun şeritler, patlıcanı ve kabağı 1,5 cm'lik küpler halinde doğrayın; sebzeleri geniş bir fırın tepsisine yayın, üzerlerine eritilmiş margarini sürün, 175°C'de 20 dk fırınlayın
400 g makarnayı suda 15 dk karıştırarak haşlayın ve suyunu çektiğinde içerisine 25 g margarin ilave edin, böylece yapışmasını önlemiş olursunuz
Bir teflon tavada kalan margarini eritin, içine kıyılmış sarmısakları atın, 1 dk kısık ateşte sarartın, haşladığınız makarnayı içine karıştırın, 1 dk daha pişirin, fırından çıkmış olan sebzeleri de harmanlayın, ateşten alın, içine kimyon, şeker, tuz ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın
Taze soğanı 3 cm'lik çubuklar halinde dilimleyin, ıspanak yapraklarını elinizle ikiye bölün, hepsini makarnanın içine harmanlayın, sıcak servis yapın
Arzuya göre üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşarpeyniri ile fesleğen yaprakları ilave edilebilir
Türk net Gurme
|
|
|