Yalnız Mesajı Göster

Bayram Baklavasi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Baklavasi






Bayram baklavasi
Bayram tatlıları

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım kahve fincanı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım kilo ceviz
  • üzerine 1 paket margarin
  • Aldığı kadar un
Açmak için:
  • 1 su bardağı nışasta
  • 1 su bardağı un
Şerbeti:
  • 8 su bardağı su
  • 8 su bardağı şeker
  • yarım limon
Yapılışı;[*]Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır Kabartma tozu dahil[*]Unu yavaş yavaş yedir Çok sert bir hamur olmamalı Kulak memesi yumuşaklığında olmalı[*]Hamuru 1 saat kadar dinlendir[*]Hamuru önce 6 ya böl Daha sonrada her birini 10’a böl 10’lu küçük topalaklar yap[*]İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç Üst üste diz Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun[*]Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç Bir sofra bezinin üzerine ser Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser[*]Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz[*]En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes[*]1 paket margarini yak[*]Sıcakken tepsinin üzerine dök[*]Fırınlarken dikkat et 175C de önce üstü kızarana kadar fırınla Çıkar 10-15 dakika kadar soğut Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla Bu işlemi 2-3 sefer yap Yoksa içi iyi pişmez (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin) ( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk ikenşerbetlenecek)[*]Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et
Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla