Konu
:
Bayram Baklavasi
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Baklavasi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Baklavasi
Bayram baklavasi
Bayram tatlıları
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
yarım kahve fincanı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
yarım kilo ceviz
üzerine 1 paket margarin
Aldığı kadar un
Açmak için:
1 su bardağı nışasta
1 su bardağı un
Şerbeti:
8 su bardağı su
8 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı;
[*]Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır
Kabartma tozu dahil
[*]Unu yavaş yavaş yedir
Çok sert bir hamur olmamalı
Kulak memesi yumuşaklığında olmalı
[*]Hamuru 1 saat kadar dinlendir
[*]Hamuru önce 6 ya böl
Daha sonrada her birini 10’a böl
10’lu küçük topalaklar yap
[*]İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç
Üst üste diz
Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun
[*]Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç
Bir sofra bezinin üzerine ser
Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser
[*]Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz
[*]En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes
[*]1 paket margarini yak
[*]Sıcakken tepsinin üzerine dök
[*]Fırınlarken dikkat et
175C de önce üstü kızarana kadar fırınla
Çıkar 10-15 dakika kadar soğut
Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla
Bu işlemi 2-3 sefer yap
Yoksa içi iyi pişmez
(baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin)
( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk ikenşerbetlenecek)[*]Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök
Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma
Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul