Konu
:
Hamur Tatlıları ,Burma Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları ,Burma Baklava
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları ,Burma Baklava
Hamur Tatlıları ,Burma Baklava
Burma Baklava:
150gr tereyağı, erimiş
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık süt
aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
açmak için:
2 yemek kaşığı un
300gr nişasta
içi:
500gr ceviz içi, ince dövülmüş
şerbeti:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
ayrıca:
200gr tereyağı
Hazırlanması:
[*]
Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
10-15 dakika dinlendirin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın
Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın
Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın
Üzerine bolca ceviz serpin
Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
[*]
Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin
Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin
[*]
Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın
[*]
200gr tereyağını eritin
Üzerinde biriken köpükleri alın
Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün
Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur
Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin
[*]
190C fırında iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin
Soğuk şerbeti üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul