Konu
:
Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı
Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
açmak için nişasta
ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon
İçine: iri dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
[*]
Şerbeti hazırlayıp soğutun
Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin
Hamuru 30 bezeye ayırın
Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın
Üzerlerine bolca ceviz serpin
[*]
Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın
[*]
Alt tarafını da aynı şekilde toplayın
Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin
[*]
Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın
(dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin)
[*]
İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin
[*]
Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın
Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin
190C'de üzeri kızarana kadar pişirin
[*]
Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin
(önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul