Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı






Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı

Gül Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un
  • açmak için nişasta
  • ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı
Şerbeti:
  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • birkaç damla limon
İçine: iri dövülmüş ceviz
Hazırlanması:[*]Şerbeti hazırlayıp soğutun Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin Hamuru 30 bezeye ayırın Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın Üzerlerine bolca ceviz serpin [*]Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın [*]Alt tarafını da aynı şekilde toplayın Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin [*]Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin) [*]İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin [*]Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin 190C'de üzeri kızarana kadar pişirin [*]Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin (önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun)

Alıntı Yaparak Cevapla