Konu
:
Fındıklı Üçgen Kurabiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Üçgen Kurabiye Tarifi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Üçgen Kurabiye Tarifi
Fındıklı üçgen kurabiye tarifi
Hamuru için
225 gram un
1 kahve kaşığı hamur kabartma tozu
100 gram şeker
2 yumurta
1 paket vanilyalı şeker
100 gr margarin
yarım kavanoz kayısı marmelatı (210 gram)
Fındıklı harçı için
100 gram şeker
220 gram tereyağ
2 paket vanilyalı şeker
4 yemek kaşığı su
200 gram fındık
200 gram badem
Sütlü ya da sütsüz çikolata
ve gerekli olan araç gereçler
Hazırlanışı :
Hamur malzemelerinden unu hamur kabartma tozunu şekeri vanilyalı şekeri yumurtaları ve oda sıçaklığındaki margarini yoğuruyorsunuz
Elinize yapışan ama buzdolabında bekletildiğinde ekmek hamuru kıvamını alacak şekilde bir hamur elde ediyorsunuz
Hamuru yarım saat buzdolabında beklettikten sonra fırın tepsisinin üzerine yaydığınız fırın kağıdını kaplayacak şekilde açıyor hamuru yayıyorsunuz
Merdaneye yapışıyorsa bir çay kaşığı sıvı yağdan yararlanabilirsiniz
Hamuru yayıp dinlenmeye bırakıyorsunuz
Bu arada kayısı marmelatını çırpıyor köpürttüyorsunuz
Fırın tepsisine yaydığınız hamurun üzerine iyice püre haline getirilmiş köpürtülmüş marmelatıda yayıyorsununuz
Yine hamuru oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyorsunuz
Fındığı ve bademleri kabukları soyulacak şekilde fırında biraz harmanlıyor kabuklarını soyuyorsunuz
Sonra bu fındık ve bademleri mutfak robotundan geçiriyorsunuz
Fındık ve bademler ince ve kalın olmak üzere karışık bir şekilde kıyılmış olacak
Sonra bir tencereye tereyağını şekeri vanilyalı şekerleri ve suyu koyuyor kaynatıyorsunuz
Yağ ve şeker eriyip su kaynayınca üzerine mutfak robotunda kıydığınız badem ve fındıkları ekliyor 3-4 dakikada kısık ateşte karıştırıyorsunuz
Sonra tencereyi içersindeki karışımın soğuması için bir kenara alıyorsunuz
Biraz soğuduktan sonra bu fındık-badem karışımınıda kayısı marmelatı yaydığınız hamurun üzerine yayıyor bir kaşık ya da spatula yardımıyla karışımın hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayılmasını sağlıyorsunuz
Sonra 180 derecede altlı üstlü önceden ısıttığınız fırında 25-28 dakika pişiriyorsunuz
Fındıkların üzeri çok hafif kızaracak
Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıyor soğumaya bırakıyorsunuz
Soğuduktan sonra ekmek bıçağıyla önce dikdörtgen sonra üçgen şeklinde kesiyorsunuz
Çikolatayı benmari usulü eritiyorsunuz fındıklı üçgenlerinizin alt kek kısmını ve uçlarını çikolataya batırıp donmasını bekleyip daha sonra servis yapıyorsunuz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul