Konu
:
Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı
Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı
Malzemeler :
3 su b
un
1 tatlı k
yaş maya
1 çorba k
toz şeker
Alabildiği kadar su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
4 su b
toz şeker
2 su b
su
Yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
Tarçın
Bal
Hazırlanışı :
Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şekeri alın
Üzerine 2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın
Şerbet kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın
Bir kabın içine 1 tatlı kaşığı yaşmayayı alın
Mayanın üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave edin ve mayayı eritin
az miktarda un ilave edin ve mayayla beraber karıştırın ve bulamaç haline getirin
Daha sonra üzerine 3 su bardağı unu ilave edin ve mayalanması için bekletin
Daha sonra unun ortasına sıcak su ilave edin ve tekrar karıştırın
Lokma hamurunun kıvamı lastik kıvamında olamalıdır
Üzerini streç filimle kapatın
Tencereye sıvıyağ alın ve yağı kızdırın
Tencereye elinizi ıslatıp tatlı kaşığı kullanarak lokmaları tencereye dökün ve lokmaları kızartın
Lokmaları servis tabağına alın
Üzerine soğuk şerbeti dökün
Üzerine bal ve tarçın ilave edip sıcak sıcak servis edin
Çıtır çıtrı bir lokma oldu afiyet olsun
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul