Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı






Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı





Malzemeler :
3 su b un
1 tatlı k yaş maya
1 çorba k toz şeker
Alabildiği kadar su
Kızartmak için:

Sıvıyağ



Şerbeti için:

4 su b toz şeker
2 su b su
Yarım limon


ÜZERİ İÇİN:
Tarçın
Bal



Hazırlanışı :
Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şekeri alınÜzerine 2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakınŞerbet kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakınBir kabın içine 1 tatlı kaşığı yaşmayayı alınMayanın üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave edin ve mayayı eritinaz miktarda un ilave edin ve mayayla beraber karıştırın ve bulamaç haline getirin

Daha sonra üzerine 3 su bardağı unu ilave edin ve mayalanması için bekletinDaha sonra unun ortasına sıcak su ilave edin ve tekrar karıştırınLokma hamurunun kıvamı lastik kıvamında olamalıdırÜzerini streç filimle kapatınTencereye sıvıyağ alın ve yağı kızdırınTencereye elinizi ıslatıp tatlı kaşığı kullanarak lokmaları tencereye dökün ve lokmaları kızartın
Lokmaları servis tabağına alınÜzerine soğuk şerbeti dökün Üzerine bal ve tarçın ilave edip sıcak sıcak servis edinÇıtır çıtrı bir lokma oldu afiyet olsun

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla