Konu
:
Pazılı Lemis
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Lemis
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Lemis
Pazılı lemis
Pazılı lemis
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağından az su
1 çay kaşığı tuz
2 bağ pazı
2 yemek kaşığı tereyağ
2 orta boy soğan
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1- Yoğurma kabının unu koyup kenarlarına tuzu ekleyin
Ortasını havuz gibi açıp suyu azar azar ilave edin
Ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın
Sonra üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
2- Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın
Soğanlarıda incecik doğrayın
Tereyağında soğanı kavurun
Üstüne pazıyı ekleyip tuz karabiberle harmanlayıp pazıyı öldürün
5-6 dakika pişirin ortalama olarak
Soğumaya bırakın
3- Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın
Bir tarafına iç malzemeden koyun
D şeklinde kapayın
Yağsız tavada önü arkasını pişirin
Piştikten sonra sıcakken önünü arkasını tereyağı sürün
Afiyet olsun uşağum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul