Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı






Hamur işleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı



Malzemeler,

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yeteri kadar un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın
Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin
Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün
Ilık ortamda 1 saat bekletin
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin
Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla