Konu
:
Patatesli Malatya Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Malatya Böreği
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Malatya Böreği
Patatesli malatya böreği
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur yoğrulur ve yoğrulan bu hamurdan ekmek tahtası üzerinde oklava ile yufka açılır
Ayrı bir kapta haşlanmış patates, soğan hep birlikte doğranır, üzerine tuz, toz biber atılarak karıştırılır
Ayrı bir tavada yağ eritilir
Bütün bunlar hazırlandıktan sonra yere bir gazete kağıdı serilir
Alınan yufka bunun üzerine koyulur
Yufkanın içine önceden patatesle hazırlanmış içten bir miktar alınarak serilir
Bunun üzerine eritilmiş yağdan bir kaşık dökülür
Gazetenin iki ucundan tutularak yufka dürülür
Dürülen yufka, içi yağlanmış tepsinin ortasından başlamak üzere kıvrımlaştırılarak yerleştirilir
Bu işlem tepsi dolana kadar tekrarlanır
Üzerine eritilmiş yağ dökülen börek fırına sürülür
Piştikten sonra dilimlenir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul