Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Malatya Böreği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Malatya Böreği






Patatesli malatya böreği
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü


Hamur yoğrulur ve yoğrulan bu hamurdan ekmek tahtası üzerinde oklava ile yufka açılır

Ayrı bir kapta haşlanmış patates, soğan hep birlikte doğranır, üzerine tuz, toz biber atılarak karıştırılır Ayrı bir tavada yağ eritilir

Bütün bunlar hazırlandıktan sonra yere bir gazete kağıdı serilir Alınan yufka bunun üzerine koyulur Yufkanın içine önceden patatesle hazırlanmış içten bir miktar alınarak serilir Bunun üzerine eritilmiş yağdan bir kaşık dökülür Gazetenin iki ucundan tutularak yufka dürülür Dürülen yufka, içi yağlanmış tepsinin ortasından başlamak üzere kıvrımlaştırılarak yerleştirilir Bu işlem tepsi dolana kadar tekrarlanır

Üzerine eritilmiş yağ dökülen börek fırına sürülür Piştikten sonra dilimlenir ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla