Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu Börek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu Börek






Yemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu Börek
Sulu Börek

Beş çayında ya da akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz; peynirli, yumuşacık sulu börek tarifi MSN Kadın’da!



Sulu Börek Tarifi



Malzemeler,
5 adet yufka
2 dilim beyaz peynir (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Çörek otu
Su
Tuz
Hazırlanışı,
Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu kâsede karıştırın
Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 4 eşit parçaya bölün
Üçgen kesilmiş yufkanın geniş tarafına 1 yemek kaşığı peynirli harç koyun
Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin
Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrar edin
Hazırladığınız börekleri orta derinlikte bir fırın tepsisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin
Böreklerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buzdolabında yarım saat bekletin
Sürenin sonunda börekleri dikkatlice tepsiden çıkarıp suyunun süzülmesi için temiz bir bez üzerine dizin
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip börekleri yerleştirin
Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın
Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla