Konu
:
Ekmekler-Sütlü Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekler-Sütlü Ekmek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekler-Sütlü Ekmek
ekmekler-Sütlü Ekmek
Sütlü Ekmek
Geçen kış kahvaltı için bizi davet eden ablama sütlü ekmek yapıp götürmüştüm
O zaman acelemiz olduğundan fotoğrafı çekmem mümkün olmamış, ben de tarifi o zamandan beri tekrar denememiştim
Geçenlerde o gün yaptığım ekmeğin çok güzel olduğundan bahsedilince bu sabah yeniden denemeye karar verdim
Aslında yapımının tek zor tarafı eğer sabah kahvaltısına hazır olmasını istiyorsanız gece yarısı kalkıp malzemeleri koyarak çalıştırılmasının gerekmesi
Taze sütten dolayı diğer tariflerde olduğu gibi malzemeleri akşamdan koyup makineyi kurmanız mümkün olmuyor
Ya da kahvaltı olmasa da olur öğlen yemeğiyle yeriz deyip sabahtan çalıştırabilirsiniz
İçindeki süt ve tereyağından dolayı bu ekmek hem çok lezzetli oluyor hem de diğerlerine göre daha uzun dayanıyor
(
bunun için uzun süre ekmekten uzak durmaya dayanmanız da gerekiyor, ilk aşama olarak nutella/çokokrem kavanozunu ekmekten uzak tutarak işe başlayabilirsiniz
)
Sütlü Ekmek
Tarif sevgili Madeline ve Betül'ün gönderdiği Bread & Bread Machines kitabından
Ben küçük boy ekmek ölçülerini kullandım
Su bardağı ve kaşık ölçüleri makineden çıkan ölçü kaplarına göredir
Ayrıca tarifteki sütün mutlaka oda sıcaklığında olması gerekiyor
Böylece daha iyi kabarıyor
Bunun için yarım saat öncesinden sütü dolaptan çıkartıyorsunuz
Ben zamanım olmadığı için sütü biraz ısıttım
Malzemeler:
3/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı su
3 + 1/4 su bardağı ekmek unu (
ben beyaz + kepekli un kullandım
)
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım tatlı kaşığı instant maya
* 3/4 bir su bardağının dörtte üçü, 1/4 bir su bardağının dörtte biri demektir
Hazırlanması:
[*]Makineye sütü ve suyu koyun
Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin
[*]Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun
Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün
[*]Normal ekmek pişirme konumu (1
ayar), medium crust, 1
5 lb ağırlığını seçin
Yaklaşık 3 saat sonra (2:53 dak
) kabıyla beraber ekmeği makineden alın
Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın
(
Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul