Konu
:
Yöresel Pastırmalı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Pastırmalı Ekmek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Pastırmalı Ekmek
yöresel Pastırmalı ekmek
YÖRESEL PASTIRMALI EKMEK
Yoresel pastirmali ekmek kastamonuya has ozel biryiyecektir
Pastirmalı ekmek pazar gunleri Kastamonu halkının vazgecilemez yiyeceğidir,Kastamonuda her pzar pastirmacılarda ve fırıncıalrda kuyruk olur
pastirmayi pastirmacıdan alırlar pastirmacı 100 gram (
1porsiyon
) soğan az acİ katar ve fırına gonderir
fırında buyuk ve ince acılmıs hamurun icine eşit sekilde serilir, ve fırına verilir(fırınlar taşfırındır) fırında pişesiye kadr bekler bu sure 5 dakikayı bulabilir fırından cıkınca uzerine bol terayağ surulur ve paket yapılır
NOT:Evde mayalı hamur hazırlayıp,açıp içine pastırma koyulup tavada pişirilebilir
Patates ve pastırmada çok güzel oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul