Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Pastırmalı Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Pastırmalı Ekmek






yöresel Pastırmalı ekmek


YÖRESEL PASTIRMALI EKMEK

Yoresel pastirmali ekmek kastamonuya has ozel biryiyecektirPastirmalı ekmek pazar gunleri Kastamonu halkının vazgecilemez yiyeceğidir,Kastamonuda her pzar pastirmacılarda ve fırıncıalrda kuyruk olurpastirmayi pastirmacıdan alırlar pastirmacı 100 gram (1porsiyon) soğan az acİ katar ve fırına gonderir fırında buyuk ve ince acılmıs hamurun icine eşit sekilde serilir, ve fırına verilir(fırınlar taşfırındır) fırında pişesiye kadr bekler bu sure 5 dakikayı bulabilir fırından cıkınca uzerine bol terayağ surulur ve paket yapılır

NOT:Evde mayalı hamur hazırlayıp,açıp içine pastırma koyulup tavada pişirilebilir Patates ve pastırmada çok güzel oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla