Konu
:
Ekmek Yemekleri Erikli Ve Tarçinli Ekmek Turtasi
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Yemekleri Erikli Ve Tarçinli Ekmek Turtasi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Yemekleri Erikli Ve Tarçinli Ekmek Turtasi
Ekmek Yemekleri ERİKLİ VE TARÇINLI EKMEK TURTASI
ERİKLİ VE TARÇINLI EKMEK TURTASI
Malzeme
• 1,5 bayat ekmek
• 500 gram kuru siyah erik
• 1 su bardağı toz şeker
• 6 yumurta sarısı
• 3 yumurta akı
• 1 su bardağı tereyağı
• Yarım su bardağı elma sirkesi
• 1 çorba kaşığı tarçın
• Kalıbı unlamak için un ve sıvı yağ
• 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
Erikler, yarım saat suda bekletilir
Yumuşayınca çekirdekleri çıkartılır
Yarım su bardağı toz şeker ve sirkenin yarısı ilave edilerek orta ateşte kaynatılır
Sonra ateş yükseltilir ve 5 dakika süreyle karıştırılarak pişirilir
Erikler yumuşayınca ateşten alınır ve soğumaya bırakılır
Bir ekmeğin üçte biri minik küpler halinde doğranır, geri kalan ekmekler 1 santim kalınlığında dilimlenir
1 çorba kaşığı tereyağı ayrılır
Kalan tereyağına yumurta sarıları, küp şeklinde doğranmış ekmekler, tarçın ve şekerin geri kalanı ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır
Bir çimdik tuz ile kar halinde çırpılmış yumurta akları hazırlanan karışıma azar azar ilave edilir
Kalıbın dilimleri ekmek dilimleriyle döşenir ve üzerine sirke sürülür
Karışımın üçte biri üzerlerine dökülür ve dilimler dizilir
Malzeme bitinceye kadar bu işlem sürdürülür
Son sıra, ekmekli karışımla tamamlanır
Hazırlanan malzeme 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir
Piştikten sonra üzerinde erik tatlısı gezdirilip 2 dakika sıcak fırında tutulur
Kalan tatlı ise, servis yapılırken soğuk kek dilimleri eşliğinde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul