Konu
:
Ekmekler - Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekler - Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekler - Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
Ekmekler - Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
içindekiler
40 gr kurutulmuş domates
240 ml (~1 su bardağı) ılık su
140 ml (~ 5/8 su bardağı) ılık süt
45 ml (3 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı
575 gr (~ 5 su bardağı) un
100 gr (~ 1 su bardağı) tam buğday unu
75 gr (~ 1 su bardağı) parmesan peyniri (ben çerkez peyniri kullandım)
10 ml (2 tatlı kaşığı) tuz
10 ml (2 tatlı kaşığı) toz şeker
7
5 ml (1+ 1/2 tatlı kaşığı instant maya)
hazırlanışı
Kurutulmuş domatesleri bir kaba koyup üzerlerini geçecek kadar ılık su ilave edin
15 dakika sonra domatesleri çıkarıp (suyu dökmeyin) küçük küçük doğrayın
Domatesli suyu bir su bardağına tamamlamak için gerekiyorsa ılık su ekleyin
Ekmek makinesine suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyin
Unları, sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde makineye ilave edin
Peyniri, tuz ve şekeri (ayrı kenarlarda duracak şekilde) ekleyin
Unun ortasını hafifçe çukurlaştırıp (sıvı karışıma kadar ulaşmayacak kadar) mayayı serpin
Makineyi 1 numaralı programın (3 saatlik program) medium ayarında çalıştırın
Yarım saat sonra uyarı sesi gelince doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyin
Piştikten sonra fırın teline alıp tamamen soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul