Yalnız Mesajı Göster

Ekmekler - Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekler - Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı






Ekmekler - Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı



içindekiler
  • 40 gr kurutulmuş domates
  • 240 ml (~1 su bardağı) ılık su
  • 140 ml (~ 5/8 su bardağı) ılık süt
  • 45 ml (3 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı
  • 575 gr (~ 5 su bardağı) un
  • 100 gr (~ 1 su bardağı) tam buğday unu
  • 75 gr (~ 1 su bardağı) parmesan peyniri (ben çerkez peyniri kullandım)
  • 10 ml (2 tatlı kaşığı) tuz
  • 10 ml (2 tatlı kaşığı) toz şeker
  • 75 ml (1+ 1/2 tatlı kaşığı instant maya)
hazırlanışı
  • Kurutulmuş domatesleri bir kaba koyup üzerlerini geçecek kadar ılık su ilave edin
  • 15 dakika sonra domatesleri çıkarıp (suyu dökmeyin) küçük küçük doğrayın
  • Domatesli suyu bir su bardağına tamamlamak için gerekiyorsa ılık su ekleyin
  • Ekmek makinesine suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyin
  • Unları, sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde makineye ilave edin
  • Peyniri, tuz ve şekeri (ayrı kenarlarda duracak şekilde) ekleyin
  • Unun ortasını hafifçe çukurlaştırıp (sıvı karışıma kadar ulaşmayacak kadar) mayayı serpin
  • Makineyi 1 numaralı programın (3 saatlik program) medium ayarında çalıştırın
  • Yarım saat sonra uyarı sesi gelince doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyin
  • Piştikten sonra fırın teline alıp tamamen soğutun

Alıntı Yaparak Cevapla