Konu
:
Sütlü Balık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Balık Tarifi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Balık Tarifi
Sütlü balık tarifi
Malzemeler:
• 750 gram levrek , trança veya orfoz balığı
• Adet orta boy havuç
• 300 gram mantar
• 3 su bardağı ılık süt
• 3/5 bardak su
• 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 adet defneyaprağı
• 3 kaşık katı yağ
• 6 kaşık un
• 1 adet soğan
• Yeterince tuz ilave edin
Yapılışı:
Balıkları yıkayıp bir süzgeçte dinlendirirken diğer malzemeleri hazırlayın
Havuçların kabuklarını kazıyın
Havuç ve mantarları ince ince doğrayın, soğanı ikiye bölün
Tencerede suyu kaynatarak tuzunu ekledikten sonra içine balığı, soğanı, mantarları, defne yapraklarını koyup bir taşım kaynatın
Köpüğünü alıp, 5 dakika pişirin
Kevgir ile malzemeleri süzdürerek bir kaba aktarın
Bir başka tencerede erittiğiniz yağın içinde unu biraz kavurun
Ilık sütü kavrulmuş una azar azar yedirerek bir çırpma teli ile karıştırın
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın ve ateşten alın
Balığı tencereye yerleştirip üzerine havuç ve mantarları ekleyin
Hazırladığınız sosu balığın üzerine gezdirip, kaşarı serpiştirin
Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyup, orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin
Tabaklara sıcak sıcak servis yapın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul