07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kaşarlı Börek Tarifi Resimli
pastırmalı kaşarlı börek tarifi resimli
pastırmalı kaşarlı börek yapılışı resimli
pastırmalı kaşarlı börek nasıl yapılışı
Pastırmalı, Kaşarlı Rulo Börek
Malzemeler: - 3 adet yufka
- 75 gr
tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
- Pastırma ve kaşar peyniri
Hazırlanışı: Öncelikle pastırma küçük küçük doğranır, kaşar peyniri rendelenir, karıştırılarak iç harç hazırlanır
Sosu için; Süt, yumurta akı ve eritilmiş tereyağı blendırla çırpılır
Yufkalardan biri tezgaha yayılır, üzerine sostan sürülür, üzerine 2 yufka yayılır, onun da üzerine sos sürülür 12 üçgen olacak şekilde kesilir İç harç koyulur, kenarları kapatılıp, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır
Kalan 1 yufkanın yarısına sos sürülür, diğer yarısı üzerine kapatılır, tekrar sos sürülür 6 üçgen olacak şekilde kesilir, iç harç konulur, sarılır
Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilir 180-200 derecede pişirilir
Sıcak servis edilir İçinde kaşar peyniri olduğundan dolayı soğuyunca sertleşiyor
Not: Bu böreği ikinci yapışımda kalabalık olacağımız için ölçülerini artırdım, o şekilde de lezzetli oldu Artırılmış ölçüler;
5 adet yufka, 2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için) yumurtalar küçükse 3 yumurta kullanılabilir, 125 gr tereyağı, 1,5 su bardağı süt Bu böreği sardıktan sonra 1 gece buzlukta bekletebilirsiniz, taze yufkacı yufkası ile çok daha lezzetli bir börek oluyor Börekleri son sardığımda daha küçük üçgenlere ayırıp minik rulolar elde ettim
|
|
|