Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Düdüklü Tencerede Güveç

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Düdüklü Tencerede Güveç






et yemekleri - Düdüklü Tencerede Güveç
Düdüklü Tencerede Güveç


Malzemeler
1 kilo dana kuşbaşı
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1tatlı kaşığı tuz
karabiber
Hazırlanışı
Biberlerle domatesleri doğrayın kuşbaşıyla birlikte düdüklü tencereye koyun suyu bitene kadar kavurun üzerini aşacak kadar sıcak su koyup kapağını kapatın Kaynamayıp hava deliğini kapadıktan sonra 50 dakika orta ateşte pişirin kapağını açtıktan sonra karabiber serpin… (NOT:karabiberi en son koymamızın sebebi başta koyarsak etimizi karartır) Afiyet olsun…
__________________


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla