Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri /Et Yemekelri /Dana Eti Haşlaması Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri /Et Yemekelri /Dana Eti Haşlaması Tarifi






yemek tarifleri /et yemekelri /Dana Eti Haşlaması tarifi



Malzemeler


1 kg dana eti ( But tarafı)

1 küçük havuç

1-2 maydanoz kökü

2 adet soğan

2 diş sarmısak 1 çay kaşığı tane karabiber

1 silme yemek kaşığı tuz

10 bardak su

Yapılışı



Dana Eti Haşlaması1 Orta büyüklükte bir tencereye ölçülü suyla beraber ayıklanmış ve doğranmış sebzeleri koyun Su kaynamaya başlarken dana etini katın Üzerinde biriken köpükleri alın

2 Tuz ve karabiber katıp kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin

3 Haşlanmış eti bir peçeteye sarın, soğuduktan sonra da dilimler halinde kesip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla