Konu
:
Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Güveç Tarifi Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Etli Güveç Tarifi Yapılışı
güveç nasıl yapılır - güveç tarifi - et güveci
Malzemeler ; 4 kişi için
Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır
1,½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
2 orta büyüklükte Domates
3 tane Yeşil Biber
1 bardak Su
Kıyılmış Maydanoz
yeterince Tuz
Tarifi:
Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır
aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir
Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir
Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur
Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur
Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur
Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur
Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul