Yalnız Mesajı Göster

Etli Güveç Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Güveç Tarifi Yapılışı






Etli Güveç Tarifi Yapılışı
güveç nasıl yapılır - güveç tarifi - et güveci

Malzemeler ; 4 kişi için


Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır


1,½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti

10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan

1 yemek kaşığı Yağ

2 orta büyüklükte Domates

3 tane Yeşil Biber

1 bardak Su

Kıyılmış Maydanoz

yeterince Tuz


Tarifi:


Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir


Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir


Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur


Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla