Yalnız Mesajı Göster

Moğol Barbeküsü Hazırlama Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Moğol Barbeküsü Hazırlama Tarifi






Moğol barbeküsü hazırlama tarifi



Burda malzemeleri 3 e ayırıyoruz1Grup SebzelerHavuç, brokoli, Brüksel lahanası, soğan, sarımsak, renkli biberler, mantar, Meksika fasulyesi, baby mısır, tane mısır, kabak, karnabahar, taze soğan, patlıcan, kabak vs2grup etlerİnce uzun olarak doğranmış tavuk, bonfile, karides vs3grupnoodle ( çin eriştesi) , soslar ve baharatlar (köri, soya sosu)Birinci grupta pişmesi güç olan sebzeleri önce çok az haşlıyoruz ( Brüksel, brokoli, havuç vs) ikinci gruptaki etleri de ayrı bir tavada biraz soteliyoruz Noodle 5 dakika haşlayıp süzüyoruzDaha sonra wok tava içine zeytinyağı döküp sebzeleri pişirmeye başlıyoruz Bu esnada çıkan kokular nefis Sonra sırayla etleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz (biraz soya sosu ekleyebilirsiniz bu aşamada ) En son haşlanmış noodlemızı da ekleyip baharatlarını ilave ediyoruz Soya sosu, köri, biraz acı sos, krema vs zevkinize göre bu kısmı çok genişletebilirsiniz

alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla