Konu
:
Türkler Neden Kısa?
Yalnız Mesajı Göster
Türkler Neden Kısa?
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türkler Neden Kısa?
Türk milleti olarak çoğumuzun boyu kısa
Benimki pek kısa sayılmaz ama çoğu insanda boy kısalığı olduğu bir gerçektir
Millet olarak boyumuzun neden kısa olduğu ve boyun kısa olmasına etki eden faktörleri bu yazımızda okuyabilirsiniz
Türk insanının temel besin kaynağı ekmek
Günlük enerji ihtiyacımızın ortalama yüzde 40'ını ekmekten alıyoruz
Ancak ne yazık ki çok yanlış bir algı ile beyaz undan yapılan ekmeği tercih ediyoruz
Buğdayın en değerli kepek ve kabuğunu hayvan yemi yapıyoruz
Beyaz unlu ekmek tercih edildiği için Türk insanının boyu kısa
Kan değerleri düşük
Kadınlarda düşük oranı yüksek ve yine bu yüzden öğrenme yeteneğimiz az
Türk insanının ciddi bir beyaz ekmek takıntısı var
Ekmeğin unu ne kadar esmer olursa o kadar kalitesiz zannediliyor ve tercih edilmiyor
Oysa bu genel anlayışın tam tersine makbul olan esmer ekmek
Bütün dünya esmer yani tam buğday ekmeğini tüketmeye çalışıyor
Türkiye'de en önemli besin maddelerini içeren buğdayın kepeği, kabuk kısmı unu esmerleştirmesin diye çıkarılıyor ve çekirdek kısmına yakın olan beyaz kısmı öğütülerek un haline getiriliyor
Buğdayın yüzde 40'a kadar olan kepek ve kabuk kısmı hayvanlara yem oluyor
Yani buğdayın en besleyici kısımları hayvanlara gidiyor
Biz ise beyaz ekmek sevdasına bol bol karbonhidrat tüketiyoruz
UNO, TÜBİTAK ile ortaklaşa bir araştırma yapmış
Sonuçlar çok çarpıcı
Beyaz ekmek yediğimiz ve buğdayda yer alan çinko, folik asit, demir, B6, B12 gibi elementleri yeterince alamadığımız için Türk insanı olarak boyumuz kısa
Raşitizm hastalığı bu yüzden çok sık görülüyor
Kadınlarda folik asit yetersizliği düşük oranını artırıyor
Tahıldan alınması gereken maddeler alınamadığı için Türk insanının kan değerleri de çok düşük
Ayrıca öğrenme yeteneğimizde de bu yüzden azalma görülüyor
Düşük çalışma kapasitesi, yaşam kalitesinde düşme ve toplumsal sosyo ekonomik zarar da cabası
Bütün bunların temel sebebi ise beyaz ekmek yeme sevdamız
Ekmek, Türk insanı için çok önemli
Türkiye'nin temel gıda maddesi ekmek
Günlük birey başına ekmek tüketimi 100 gram ile 800 gram arasında değişiyor
Ortalaması ise 350-400 gram
Türk insanı günlük enerjisinin yaklaşık yüzde 40'ını ekmekten alıyor
Bu oran, sosyo ekonomik düzeyi düşük gruplarda yüzde 60 hatta yüzde 75'e kadar çıkıyor
Askerde ekmek tüketimi ise 900 grama kadar çıkıyor
Kentlerde fast food tarzı beslenmenin artması da ekmeğin önemini artırıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul