07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balın Sağlığa Faydaları
Kahvaltı sofralarının en sevilen besini bal, sağlık açısından da pek çok faydayı birlikteliğinde getiriyor Öksürük konusunda önemli faydalar sağlayan bal, güzellikten gelişime kadar pek çok konuda faydalı oluyor
Balın kimyasal analizlerinde; içinde kalsiyum, sodyum, krom, manganez, nikel, silikon, titanyum ve çinko bulundurduğu belirlenmiştir
Bu analizlerle belirlenen enzimler:
Iipaz, piyastaz, invertoz,katalaz, peroksidaz ve amilaz; asitler: formik asit, sitrik asit, tartarik asit, okzalik asit;
Vitaminler ise, Bı, B2, B3, Bs, C, E, K vitaminleri
Balın son olarak boğazda üreyen ve tedavi edilmediği takdirde böbrek, kalp, eklem yeri gibi organlarda önemli hastalıklara yol açan B hemolitik streptokoklara karşı etkili olduğu anlaşılmıştır
Binlerce yıldır zevkle ve yaygın olarak kullanılmasından hiçbir şey kaybetmeyen bal, özellikle çocukların ve yaşlıların sağlıklarını korumada tavsiye edilen bir gıda maddesidir
Mide ülserlerini tedavisinde, balla oldukça başarılı sonuçlara alınmış durumdadır
Ayrıca, balın antibiyotik (mikrop öldürücü) ve antimikotik (mantar öldürücü) özellikleri de vardır
|
|
|