Konu
:
İskandinav Mutfak Kültürü
Yalnız Mesajı Göster
İskandinav Mutfak Kültürü
07-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskandinav Mutfak Kültürü
iskandinav mutfağının özellikleri - geleneksel ispanyol mutfağı - ispanyol yemekleriDeniz ürünleri, kümes hayvanları ağırlıklı bir mutfaktır
Kullanılan sebzeler genelde orman sebzeleri ve mantarlardan oluşur
Genellikle basit pişirme yöntemleri kullanılır
Av etleri yaygındır; geyik, balina, kaz ve hatta ayı etleri tüketilir
Tütsülenmiş ve füme edilmiş etler ile tuzlanmış balık diette önemli rol oynar
İskandinav mutfağı İsveç, Norveç ve Danimarka’nın yemek kültürünün bir birleşimidir
Üç öğün arasında en çok önem verileni akşam yemeğidir
Kahvaltılarda, kurabiye, süt, yağ ve reçel ile küçük bir miktar ekmek tüketilir
Öğle yemekleri genelde bir sandviç ile geçiştirilir
Akşam yemekleri 18:00 sularında servis edilir ve günün en önemli öğünüdür
Tıpkı Türkler’de olduğu gibi akşam yemeği tüm ailenin bir arada olduğu bir buluşma noktasıdır
Sıcak bir çorba ile açılan yemek balık ya da bir et yemeği ile devam eder
Tatlı sürekli servis edilen bir unsur değildir
İskandinav mutfağında günde ancak bir tabak sıcak yemek servis edilir
Balık yemekleri genellikle yağ ve ekmek ile birlikte soğuk olarak servis edilir
Basit ve hızlı pişirme tekniklerine sahip olan İskandinav mutfağının bazı önemli yemekleri tütsülenmiş somon, İsveç köftesi ve Leverpostej olarak sıralanabilir
Leverpostej: Doğranmış ciğer ve siyah kepek ekmeği ile hazırlanan bir yemek türü
Hamburger: Tütsülenmiş at etinden yapılan bir yemek türü
Bildiğimiz hamburger ile alakası yoktur
Daha çok İsveç’e yönelik bir yemektir
Fiskepudding: Cod balığı, krema ve ekmek kırıntıları ile hazırlana bir çeşit tatlı
Lingonberries: İskandinavya’ya özgü bir vahşi çilek türüdür
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul