Yalnız Mesajı Göster

İskandinav Mutfak Kültürü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskandinav Mutfak Kültürü



iskandinav mutfağının özellikleri - geleneksel ispanyol mutfağı - ispanyol yemekleriDeniz ürünleri, kümes hayvanları ağırlıklı bir mutfaktır Kullanılan sebzeler genelde orman sebzeleri ve mantarlardan oluşur


Genellikle basit pişirme yöntemleri kullanılır


Av etleri yaygındır; geyik, balina, kaz ve hatta ayı etleri tüketilir



Tütsülenmiş ve füme edilmiş etler ile tuzlanmış balık diette önemli rol oynar


İskandinav mutfağı İsveç, Norveç ve Danimarka’nın yemek kültürünün bir birleşimidir


Üç öğün arasında en çok önem verileni akşam yemeğidir


Kahvaltılarda, kurabiye, süt, yağ ve reçel ile küçük bir miktar ekmek tüketilir


Öğle yemekleri genelde bir sandviç ile geçiştirilir


Akşam yemekleri 18:00 sularında servis edilir ve günün en önemli öğünüdür

Tıpkı Türkler’de olduğu gibi akşam yemeği tüm ailenin bir arada olduğu bir buluşma noktasıdır Sıcak bir çorba ile açılan yemek balık ya da bir et yemeği ile devam eder Tatlı sürekli servis edilen bir unsur değildir İskandinav mutfağında günde ancak bir tabak sıcak yemek servis edilir


Balık yemekleri genellikle yağ ve ekmek ile birlikte soğuk olarak servis edilir


Basit ve hızlı pişirme tekniklerine sahip olan İskandinav mutfağının bazı önemli yemekleri tütsülenmiş somon, İsveç köftesi ve Leverpostej olarak sıralanabilir


Leverpostej: Doğranmış ciğer ve siyah kepek ekmeği ile hazırlanan bir yemek türü

Hamburger: Tütsülenmiş at etinden yapılan bir yemek türü Bildiğimiz hamburger ile alakası yoktur Daha çok İsveç’e yönelik bir yemektir


Fiskepudding: Cod balığı, krema ve ekmek kırıntıları ile hazırlana bir çeşit tatlı


Lingonberries: İskandinavya’ya özgü bir vahşi çilek türüdür


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla