07-26-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kutsal Ağaç - Gingo Biloba
konuya şöyLe bi ek yapayım 
Ginkgo GNC
Şu sıralar dünyada en fazla satılan mucizevi sağlık desteği, Gingko Biloba adını taşıyor Bitkinin yapraklarından elde edilen Tebukan özü hücre yenilenmesi, enerji takviyesi, yaşlılarda beyin fonksiyonlarının canlandırılması, astım, bronşit, kulak çınlaması ve kalp yetmezliği tedavilerinde takviye şeklinde kullanılıyor Yan etkileri vardır Doktor tavsiyesiyle alınmalıdır (Ben trigliserit sorunum sebebiyle bir ara kullandım, mucize olmadı desem doğru olacak, sonuçta ilaca döndüm! )
Bahçenizde büyük ağaçlarla yapacağınız gruplandırmalarda güneşli yerlere Gingko dikebilirsiniz Fakat zamanla çok gelişeceğini unutup diğer bitkilere çok yakın dikmeyin Dökülen yaprakları dökülüp Ginkgo için besin oluşturabilir Piyasada çok nadir alacalı türleri dışında asıl yeşil yapraklısını bulabilirsiniz Yavaş büyür Paranız elverdiğince büyüğünü, güvendiğiniz bir seradan almaya çalışın Sizden sonraki kuşaklara yaşayan bir dinozoru bırakacağınızı unutmayın
Bin yıldan uzun yaşayabilen ginkgo ağacı (fosil ağacı, Japon eriği, mabed ağacı) hala yaşayan en eski ağaç türü olup “yaşayan bir fosil” olarak kabul edilmektedir (”fossil tree”), çünkü 1 buzul devrinde (175 milyon yıl önce) Avrupa’da soyu tükenmişken, Çin’de ve Japonya’da yaşamaya devam etmiş ve tapınakların bahçelerinde kültüre edilerek günümüze dek gelmiştir Çevre zararlarına karşı çok dirençlidir, Hiroşima’da patlamanın 1 km uzağında yanan, fakat ölmeyen tek ağaç türüdür
Türkiye’de doğal olarak yetişmez Ihlamur Kasrı girişinde bulunan ginkgo ağacı 1855 yılında dikilmiştir Baltalimanı’nda, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nin bulunduğu bahçede geniş bir çapa ve boya ulaşmış ginkgo ağaçları bulunur Kanlıca’da Sabancı yalısının bahçesinde ve Büyükdere’de Rus elçiliği korusunda ginkgo ağacı bulunmaktadır Öte yandan Ankara Garı Parkı, Meclis’in Bulvar girişindeki Millî Egemenlik Parkı ve Beşevler’deki Teknik Okullar Parkı’nda yetişkin ginkgo ağacı örnekleri bulunmaktadır
Halen doğal yayılımı Çin’in güneydoğusu olup Güneydoğu Asya, Japonya, Avustralya, Avrupa (Güney Fransa, Almanya) ve Kuzey Amerika’da yetiştirilmektedir Fransa ve ABD’de ticari olarak kültüre edilmektedir
işte resimLeri 

|
|
|