Konu
:
Karabuğday
Yalnız Mesajı Göster
Karabuğday
07-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karabuğday
Karabuğday Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Karabuğday Bitkisi Hakkında - Karabuğday Hakkında
Karabuğday (Fagopyrum esculentum), kuzukulağıgiller (Polygonaceae) familyasından Fagopyrum cinsine mensup bir bitki türü
Eskiden Polygonum cinsi altında sınıflandırıldığı da olmuştur
Verimliliği buğdaya göre daha düşüktür
%11 protein ve %2 yağ içerir
Bununla birlikte, kurak ve engebeli arazilerde ve serin iklimlerde yetişebilme özeliği vardır
Hızlı ürer ayrıca zararlı otların gelişmesini engeller
Unu tek başına ekmek yapımına uygun değildir
Yapısı bir tahıldan çok kabuklu yemişe uygunluk göstermektedir
En çok Bağımsız Devletler Topluluğu ve Polonya'da yetiştirilir
Fransa, Kanada ve ABD'de kümes ve çiflik hayvanları yemi olarak kullanılır
Fransa'nin Normandiya bölgesinde karabuğday unundan bir çeşit krep/höşmer yapılır
Rusya'da ve Orta Avrupa'da aşı, tipik bir kırsal kesim yemeğidir
Kore'de yöresel bir peltenin, Japonya'da ise uzmanlık gerektiren, özel restoranlarda sunulan bir çeşit erişte ve çorbasının temel malzemesidir
Kasha, karabuğdayın kabuğu ayıklanmış ve kavrulmuş halidir
Tam veya öğütülmüş olabilir
Kendine has güçlü ve hafif acı bir fıstıksı tadı vardır
Karabuğday Gluten içermez, çölyak hastaları ve gluten allerjisi olanlar için uygundur
İçinde bazı insanlarda allerji yapabilen başka maddeler vardır; İlk haşlama suyunu dökerek elenebildiği söylenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul