Konu: Karabuğday
Yalnız Mesajı Göster

Karabuğday

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabuğday



Karabuğday Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Karabuğday Bitkisi Hakkında - Karabuğday Hakkında


Karabuğday (Fagopyrum esculentum), kuzukulağıgiller (Polygonaceae) familyasından Fagopyrum cinsine mensup bir bitki türü Eskiden Polygonum cinsi altında sınıflandırıldığı da olmuştur

Verimliliği buğdaya göre daha düşüktür %11 protein ve %2 yağ içerir Bununla birlikte, kurak ve engebeli arazilerde ve serin iklimlerde yetişebilme özeliği vardır Hızlı ürer ayrıca zararlı otların gelişmesini engeller

Unu tek başına ekmek yapımına uygun değildir Yapısı bir tahıldan çok kabuklu yemişe uygunluk göstermektedir En çok Bağımsız Devletler Topluluğu ve Polonya'da yetiştirilir Fransa, Kanada ve ABD'de kümes ve çiflik hayvanları yemi olarak kullanılır Fransa'nin Normandiya bölgesinde karabuğday unundan bir çeşit krep/höşmer yapılır Rusya'da ve Orta Avrupa'da aşı, tipik bir kırsal kesim yemeğidir Kore'de yöresel bir peltenin, Japonya'da ise uzmanlık gerektiren, özel restoranlarda sunulan bir çeşit erişte ve çorbasının temel malzemesidir


Kasha, karabuğdayın kabuğu ayıklanmış ve kavrulmuş halidir Tam veya öğütülmüş olabilir Kendine has güçlü ve hafif acı bir fıstıksı tadı vardır

Karabuğday Gluten içermez, çölyak hastaları ve gluten allerjisi olanlar için uygundur İçinde bazı insanlarda allerji yapabilen başka maddeler vardır; İlk haşlama suyunu dökerek elenebildiği söylenir


Alıntı Yaparak Cevapla