Konu
:
Hırhındilik
Yalnız Mesajı Göster
Hırhındilik
07-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hırhındilik
Hırhındilik Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Hırhındilik Yetiştiriciliği - Hırhındilik Hakkında
HIRHINDİLİK
(KIMİ)
Maydonozgiller familyasındandır
Diğer adları kımi, kimi,gimi
60-90 cm boylarında yumru, köklü, hafif tüylü, parçalı yapraklı, şemsiyemsi beyaz çiçekli, iki yıllık, otsu bir bitkidir
Erzurum yöresinde kabukları soyulan gövde çiğ olarak yenir
Chaerophyllum byzantium türü bitki de Karadeniz bölgemizde lezzet ve koku vermesi için çorbalara yemeklere katılır
Chaerophyllum libanoticum türü bitkinin gövdesiyse Hatay-Dörtyol çevresindeki dağ köylerinde yine çiğ olarak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul