Konu
:
Osmanlı İftarları
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı İftarları
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı İftarları
Osmanlıda Ramazan - Osmanlı iftarlarının özellikleri - Osmanlı iftar sofraları - Osmanlı iftarlarının özellikleriOsmanlı Padişahları’nın iftar sofraları gayet zengindi ve değişik menülerden oluşuyordu
Yemekler ayrıca bazı zamanlar sağlığa uygun olmayabiliyordu
Padişahların sofralarında su yerine hoşaf ve şerbet içiliyordu
Ayrıca pişirilen et ve balıktan tarçın eksik edilmiyordu
Esmer ekmek yerine beyaz ekmek ve tatlandırıcı olarak kullanılan bal yerine şeker kullanılan Osmanlı mutfağında yağlı ve ağır olmasıyla bilinen koyun ve kuzu eti kullanılıyordu
Osmanlı’da iftar menüsünde tatlıların da öneli bir yeri vardı
Sofralarda 8 çeşit helva bulunabiliyordu
Osmanlı döneminde her hanede iftar için 3 sofra kurulurmuş
Biri evin beyi ve misafirleri, diğeri evin hanımı ve hanım misafirleri, üçüncüsü ise evdeki hizmetkarlar ve davetsiz Tanrı misafirleri içinmiş
Ancak bu sofraların en önemli özelliği; evin beyinden hizmetkara kadar, herkesin oturduğu sofrada mutlaka aynı yiyeceklerin yenmesi içinmiş
Ramazan ayı boyunca Osmanlı’da herkes eşit kabul edilir ve Allah’ın bahşettiği tüm nimetler herkesle paylaşılırmış
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul