Konu
:
Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar Gıdalar
Yalnız Mesajı Göster
Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar Gıdalar
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar Gıdalar
Fındık ve Ceviz: Akdeniz tipi beslenmenin önemli bileşenlerinden olan tekli doymamış yağ asitleri ile çinko, lif ve magnezyumun yanı sıra damarları koruyan E vitamini içerir
Ceviz ayrıca kalbi koruyucu omega-3 adlı yağ asitlerini de ihtiva eder
Domates: İçerdiği likopen etkisiyle güçlü bir antioksidan olup, kan damarlarını koruyucu etkiye sahiptir
Domates suyu ve salçası da aynı bileşenleri içerir
Balık:Haftada 2 kez balık tüketilmesi, kalp hastalıklarından korunmada önemli bir ***** olan omega-3'ün alınması için yeterlidir
Balıkta bulunan omega-3, kan hücrelerinin birbirine yapışması ile pıhtılaşmayı engeller
Yeşil çay: Kalp sağlığı için koruyucu bir içecektir
İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde, kolesterolün damarlarda birikmesini ve damarların tıkanmasını önler
üzüm: özellikle çekirdeğiyle birlikte tüketilen siyah üzüm, içerdiği kuvvetli antioksidanlar sayesinde, kalp hastalıklarından korunmada etkilidir
üzümü çekirdeği ile yiyemeyenler için konsantre edilmiş üzüm ekstreleri de bulunmaktadır
Soğan ve Sarımsak:Kan sulandırıcı etkisi vardır, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelleyen bazı bileşenleri içerir
Kaynak: saglicaklakal
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul