Yalnız Mesajı Göster

Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar Gıdalar

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar Gıdalar




Fındık ve Ceviz: Akdeniz tipi beslenmenin önemli bileşenlerinden olan tekli doymamış yağ asitleri ile çinko, lif ve magnezyumun yanı sıra damarları koruyan E vitamini içerir Ceviz ayrıca kalbi koruyucu omega-3 adlı yağ asitlerini de ihtiva eder
Domates: İçerdiği likopen etkisiyle güçlü bir antioksidan olup, kan damarlarını koruyucu etkiye sahiptir Domates suyu ve salçası da aynı bileşenleri içerir
Balık:Haftada 2 kez balık tüketilmesi, kalp hastalıklarından korunmada önemli bir ***** olan omega-3'ün alınması için yeterlidir Balıkta bulunan omega-3, kan hücrelerinin birbirine yapışması ile pıhtılaşmayı engeller



Yeşil çay: Kalp sağlığı için koruyucu bir içecektir İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde, kolesterolün damarlarda birikmesini ve damarların tıkanmasını önler
üzüm: özellikle çekirdeğiyle birlikte tüketilen siyah üzüm, içerdiği kuvvetli antioksidanlar sayesinde, kalp hastalıklarından korunmada etkilidir üzümü çekirdeği ile yiyemeyenler için konsantre edilmiş üzüm ekstreleri de bulunmaktadır
Soğan ve Sarımsak:Kan sulandırıcı etkisi vardır, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelleyen bazı bileşenleri içerir


Kaynak: saglicaklakalcom

Alıntı Yaparak Cevapla