Konu
:
Soru:"Teşhis Ve Tedavi Yardimi"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merhaba Doktor Hanım,
Yaklaşık bir buçuk iki aydır bazı şikayetlerim üzerine Dahiliye uzmanı bir doktora giderek tedavi olmak istedim
Anlattığım şikayetlerim üzerine kendisi Nöroloji bölümüne yönlendirdi
Nöroloji bölümündeki doktorun isteği ile boyun ve beyin MRı çektirdim
MR sonuçlarına göre Nöroloji doktoru beyin cerrahisi bölümü ile görüşmemi söyledi
Size şikayetlerimi ve MR sonucunu aşağıda yazmaya çalıştım
Beni teşhis ve tedavi konusunda yönlendirirseniz çok sevinirim ve minnettar kalırım
Şu anda yürüme bozukluğum, denge kaybım ve el parmak uçlarımdaki uyuşmalar devam ediyor
Ellerimde güç kaybı olmaya da başladı
Örneğin kalemi tutarak yazı yazmakta, blgisayarın tuşlarına basarken zorlanmaya başladım
Yürürken sanki ayaklarım yukarı kalkmak istemiyor
Esneme ve gerinmelerde vücudum anlık kitlenmeler yaşıyor
Ayaklarım sürekli sanki buz gibi geliyor
Özellikle akşamları bacaklarımın içinde kıpırdanmalar, ani karıncalanmalar oluyor
Bu durumda bacaklarımı oynatmadan rahat edemiyorum
SERVİKAL SPİNAL MR İNCELEMESİ:
Supin pozisyonda servikal kurve düzleşmiştir
C5-6 ve C6-7 intervertebral dejeneratif sinyal kayıpları mevcuttur
C5-6 intervertebral diskinde stres osteofitlerinin eşlik ettiği santral protrüzyon izlenmektedir
Protrüde disk komponenti spinal kord anterioruna bası yapmaktadır
Spinal kanal Ap çapı daralmıştır
Spinal kord lateral kesimlerinde basıya sekonder T2 A sekanslarda minimal sinyal artışı izlenmektedir
C6-7 intervertebral diskinde diffüz bulging zemininde santral sağ paramedian osteofit eşlikli protrüzyon mevcuttur
Taşan disk komponenti spinal kord sağ yarımına daha belirgin olarak anteriorda minimal bası yapmaktadır
Spinal kordda patolojik sinyal değişikliği saptanmadı
Sağda daha belirgin olmak üzere bilateral C7 nöral köklerine anteriordan bası mevcuttur
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Saygılarımla
Ümit DELİLOĞLU
Doç
Dr
Cahide Topsakal
12
22:11:04
Boyun fitiginiz hatiri sayilir bicimde sinir koklerine, daha onemlisi omurilige basiyor ve omurilikte zedelenmeye de hafifce yol acmis, biz buna myelopati deriz, boyun da dar kanalinizin olmasi da duruma tuz biber ekmis, acil ameliyat gibi duruyor ama filmlerinizi gormedigim icin (radyolog raporuyla hareket etmeyiz cunku) ve sizi muayene etmedigim icin daha fazla birsey soylemek istemiyorum, lutfen iyi bir beyin cerrahina gorununDoc Dr Cahide Topsakal0 216 550 3737
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul