Konu
:
Soru:"Sakalın Geç Çıkması"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merhabalar ben 25 yaşında üniversiteyi bitirmek üzere iş hayatına bir süre önce atılmış bir hastanızım
Benim sorunum sakallarım ile ilgili
Öncelikler sakal ve cilt yapımdan bahsetmek isterim:
Sakallarım ne kadar sert ise cildim de bi okadar da hassas
İşte sorunumun bi kısmı bu terslikten kaynaklanıyor her traş sonrası ( ki bu ister berberde ustura ile olsun ister evde 2-3-4 bıçaklı makinalarla ister traş makinasıyla olsun) hep tahriş, kızarıklık, kıl dönmesi, çok kolay kanama sorunları ile karşılaşıyorum
Asıl daha da önemli yukarıda da bahsetiğim gibi iş hayatının gerekliliği ve henüz askerliğini yapmamış birisi olarak günlük traş olmaya cildim ve sakallarım müsade etmiyor
BİR KERE TRAŞ OLDUKTAN SONRA EN ERKEN 3-4 GÜN ÖNCE TARŞ OLABİLİYORUM
Traş olduktan sonraki gün traş olmam mümkün değil
Sakallarım geç çıktığı için cilt altındaki sakallar yüzde yeşil bir görüntü oluşturmakta
Ben sizden günlük traş olabilmemim bi yolu olup olmadığını öğrenmek istiyorum
Sakallrımın büyüme hızına etki edebilmem mümkün mü ve de diğer yanma, batma, kıl dönmesi gibi problemlerimin ne gibi çözümü olabilir
saygılar
Doç
Dr
Semsettin KARACA
08
07
18
51
merhaba
sakal dönmesi veya batmasıhazırlayıcı faktörler ortadan kaldırılmaya çalışılmasına rağmen tekrar eden bir rahatsızlıktır
Bu nedenle sık traş olma, tahriş, bakteriyel bulaş gibi nedenleri, an bakteriyel, kortizonlu krem ve batan kılın çıkarılması gibi yaklaşımlarla tedavi etmek mümkün
sakalın yavaş çıkmasını bence bir sorun olarak görmeyerek onu avantaja dönüştürün
zorunlu olmadıkça günlük traş olmayın
kaliteli bir traş makinası kullanımı da tavsiye edilebilir
başka tetikleyici varlığı içinbir uzmana görünmek fayda sağlayabilir
Elbette beden için normal olan yapıyı anormal yapmaya çalıişmakkolay olmayabilir
geçmiş olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul