Konu
:
Soru:"Myoma Uteri"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
merhabalar doktor bey öncelikle sorulara ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkürler
benim sorum myomlar ile ilgili olacak
47 yaşında iki çocuk annesi bir bayanım
düzenli olarak regl oluyorum vede herhangi bir şikayetim yok
menapoza yaklaştığım şu dönemlerde karnımın sol alt kısmında iki ay önce bir kitle hissettim ve hastaneye gittim açıkçası çok korkuyordum giderken ve hala endişemi yenmiş değilim
bir hafta önceki usg nin sonucunu aynen raporda olduğu gibi aynen yazıyorum:uterus normalden büyük
heterojen yapı içinde değişik büyüklükte multipl myomatö kitleler izlendi
adneksiyel bölgelerde sonografik patoloji izlenmemiştir
myaoma uteri
ilaç tedavisi için geç kaldığımı vede ameliyat olmam gerektiğini öğrendim
myomun bana ne gibi zararı olabilir aldırmasam tehdit oluşturur mu kanser riski var mı bu ve bunun gibi sorular benitedirgin ediyor
ameliyattan sonra myomun tekrar oluşması söz konusumu
uzattığım için kusura bakmazsınız umarım ama endişelerimi yenmeme yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Uzm
Dr
Ersan ŞENER
10
07
10:54:49
Myom tedavisi cerrahi olmasina ragmen operasyon istemeyen ve rahimle ilgili biyopsi sonuclari normal olan hastalarda yakinma mevcut degilse duzenli kontrollerle operasyon yapilmaya da bilinir
Ancak yapilacak operasyon (ki rahim bu yasta yumurtalarla birlikte cikarilir) Sizi hemduzenli takip gerekliligindenkurtarir hem de rahim ve yumurtalarla ilgili pek cok problemin olusma riskini yok eder
Tabii ki dedigim tetkikler normalse mutlak tibbi gereklilik olmadigindan operasyon kararini sizin vermeniz gerekecektir
Selamlar
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul