Konu
:
Mangalın Yanına Salata
Yalnız Mesajı Göster
Mangalın Yanına Salata
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangalın Yanına Salata
İstanbul İstanbul Üniversitesi (İÜ) onkoloji Enstitüsü Tıbbi onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof
Dr
Nuri Faruk Aykan, kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda, kırmızı et ile etin özellikle kömürleşecek kadar pişirilmesinin önemli bir faktör olduğunu bildirdi
Kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda genetik faktörlerin dışında, risk faktörleri bulunduğunu da anlatan Aykan, bunları şişmanlık, hareketsizlik, bol yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, kırmızı et ve pişirilme yöntemleri olarak sıralayabileceklerini söyledi
Kırmızı et ile etin özellikle ''mangal keyfi'' yaparken kömürleşecek kadar pişirilmesinin önemli bir faktör olduğunu söyleyen Aykan, ''Bu nedenle haftada bir kez et tüketin
Eğer mangal yapıyorsanız yanında mutlaka yoğurt veya ayran yiyin, salata ve domates tüketin'' dedi
Kaynak : Bayposta
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul