Konu
:
Soru:"Gebelık Suphesı"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
gebelık
ıyı gunler hocam ben 27 yasında kazakısta yasıyorum ve 7 aylık evlıyım evlenmeden once adet duzensızlıklerım oluyordu dogum kontrol hapları kullm
kıst oldu bır defa o da bır ay ıcınde tedavıyle gectı
evlendıkten sonra cocuk ıstedıgımz ıcın hıc korunmadık
eşim varıkosel amelıyatı olmustu ama sımdı hersey normal
bende evlendıkten sonra enfeksıyon kaptım ve ıgne tedavısıyle duzeldı
evlendıkten 3 ay kadar sonra kanamamda parcalar gorunce ve adetım bıraz uzayınca doktora gıttım
acaba dusukmu dıye ama dusuk cıkmadı usgde ıkı tane kıst gorundu ve yumurtalıklarımn yeterınce calısmadıgını soyledı
hormon testlerı yaptırdm prolaktınm 1100 cıktı
evlenmeden oncede yaptırmstm ama normaldı
tedavıye baslıcaktm ama ıstemedm hemen
bır ay sonra 10 gun gecıktm usg ye gıttım ama bısey cıkmadı kıstler kendılıgınden gıtmıstı yumurtalıklar aynıydı ve o gunde hasta oldum zaten
sonrakı aydada 15 gun gecıktm hasta oldum
sımdı bu ayda bır hafta gecıktm bulantım oluyo karın agrım oluyo arasıra adet olucakmısım gıbı ve bır haftadırda eczaneden aldıgım ıdrar teslerım cıkıyor
kadın dogumcum mua etmeden fızıkı goruntumden hamıle oldugumu soyledı
usg cektırdıgım radyolog yumurtalıklarmn tam calısıp calısmadıgını anlayamdıgını kıst olmadıgını ama rahımde baska bıseyın oldugunu ama cok kucuk oldugunu soyleyerek benı haftaya tekrar cagırdı
beta hcg testı yaptırsamda hamıle olarak gorunucegımı soyledı hormonlarmdakı duzensızlkten dolayı
kadın dogumcumla tekrar gorusmedm bu durumu
bır hafta beklıcez sımdı
sızce ben yınede beta hcg yaptırmalımıyım yoksa radyologun soyledıgı gıbı yanıltmamı olur benm ıcın
buradakı doktorlara tam guvenemıyorm
lutfen yardımcı olun hormon teslerını 4 ay kadar once yaptırmıstm
yenı evlendıgım ıcın bu duzensızlk normalmıdır
lutfen en kısa zama cvp yazarsanız sevınırım gurbette depresyona gırıcem yoksa
Uzm
Dr
Ersan ŞENER
19
05
11:01:12
Selamlar
Beta hCG mutlaka baktırın ve prolaktin seviyesi 1100 diyorsunuz ng/mL midir birimi eğer öyle ise ve gebelik yoksa mutlaka bunun araştırlması gerekir?Beta hCG ve prolaktin sonuçlarınızı birmleriyle bana bildirirseniz yardımcı olabilirim
Selamlar
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul