07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Özürlü Çocuk Sahibi Olmak
Bana genellikle özürlü bir çocuk büyütmenin nasıl bir şey olduğunu sorarlar
İşte anlatıyorum      
Bir bebek sahibi olacağınızı anladığınızda yaşadığınız duygu,
İtalya ya güzel bir seyahat planı yapmaya benzer
İtalya hakkında bir sürü kitap ve broşür alırsınız ve harika planlar yapmaya başlarsınız
Coliseum, Miikelanjelo nun Davut u Venedik teki gondollar
İtalyanca birkaç sözcük bile öğrenirsiniz Her şey çok heyecan vericidir
Aylar süren beklemeden sonra, o gün gelir çatar Bavullarınızı toplar, yola çıkarsınız Birkaç saat süren yolculuktan sonra, uçağınız havaalanına iner Hostes mikrofonu eline alır ve Hollanda ya hoş geldiniz der
Hollanda mı dersiniz Ne demek istiyorsunuz Ne Hollanda sı Ben İtalya ya bilet almıştım! Benim İtalya ya gitmem gerek Tüm yaşamım boyunca İtalya ya gitmenin düşünü kurdum ben
Fakat uçuş rotasında bir değişiklik yapmışlardır
Hollanda ya inmişsinizdir ve orada kalmanız gerekir
Önemli olan sizi korkunç, iğrenç ve pis yere, açlığın ve hastalıkların ortasına bırakmamışlardır Sadece farklı bir yerdesiniz
Bu yüzden çıkıp yeni broşürler ve kitaplar almanız ve yepyeni bir dil öğrenmeniz gerekmektedir Ve daha önce hakkında hiçbir şey bilmediğiniz insanlar tanımak zorundasınızdır
Gittiğiniz yer sadece farklı bir yerdir Oradaki yaşam, İtalya dakinden daha yavaştır, İtalya kadar etkileyici değildir Fakat, bir süre orada kaldıktan sonra nefesinizi tutar ve çevrenize bir bakarsınız  ve Hollanda nın yel değirmenlerini fark edersiniz  ve lalelerini
Hollanda nın Rembrandtları bile vardır
Fakat tanıdığınız herkes İtalya ya gidip gelmektedir  sürekli orada geçirdikleri güzel günleri anlatmaktadır Ve yaşamınız boyunca Evet, benim de gitmem gereken yer orasıydı Bende aynı planı yapmıştım dersiniz
Bu nedenle duyduğunuz acı asla, asla dinmez  çünkü yitirdiğiniz düş çok önemli bir düştür
Ancak  tüm yaşamınızı İtalya ya gidemediğiniz için üzülerek geçirirseniz, Hollanda nın güzelliklerinin hiçbirinin tadını çıkaramazsınız
Emily Perl Kingsley
Kaynak: MaxiSağlık
|
|
|