Konu
:
1992 Yılından Sonra Haydarpaşa Göğüs Cerrahisi Merkezi
Yalnız Mesajı Göster
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arif Tarhan 1992 yılı temmuz ayında Haydarpaşadaki İstanbul Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezine başladım
İstanbul tıp fakültesini yeni bitirmiş başında kavak yelleri esen bir gençtim
TUS (Tıpta uzmanlık sınavını kazandıktan sonra büyük heyecanla yeni hayatıma adım attım
Mürşit Koryak
Geldiğimde Hastanede yeni bir yönetim hüküm sürüyordu
Dr
MÜRŞİT KORYAK
İsmi gibi mürşit bir insandı
Elinde telsizle bazen aniden onu cerrahi yoğun bakımda görünce heyecandan bacaklarımızın bağı çözülürdü
Çok karizmatik bir insandı
Kimsenin faredemeyeceği şeyleri farkeder, göremediklerini görür ve arkasındaki hemşire ordusunu azarlar uyarırdı
Bazen de hasta monitörlerinin üzerini şöyle parmağı ile siler ve elindeki tozu gözterip Nedir bu, kaç defa söyleyeceğim buralar saat başı silinecek, demedimmi ben? Bir daha görmeyeyim! derdi
30 yataklı her yatağın başında son model tüm cihazların bulunduğu devasa bir yoğun bakımın bırakın Türkiyeyi dünyada bir eşi yoktu
Burada çalışmaya başladım
Üslerimiz o kadar bilgili idi ki biz de zamanla hızla kendimizi onlara uydurmak için çok çalışmamız gerektiğini düşünürdük
Hastane Öksüz Kaldı
Dünyada kardiyopleji yılları başlamış, hastane buna iyi ayak uydurmuştu
Dr
Azmi Özler, Dr
Besim Yiğiter, Dr
Ergin Eren gibi yurt dışı deneyimleri olan şefler iş başına geçmişlerdi
Bu arada yeni Kule binanın maketi hazırlanmış ve hızla yapımına başlanmıştı
Eşi görülmemiş büyük modern bir kalp cerrahi merkezi yükselecekti artık arkamızda
Zaman akıp geçti uzmanlık eğitimimin 3 yılında Siyami Ersek hastalandığı için hastanemize getirildi
Yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra maalesef kendisini kaybettik
AZMİ ÖZLER
Mürşit beyin başhekimlikten ayrılmasından sonra hastanemizde kısa süreli başhekimlikler dönemi başladı
Siyasi konjoktür artık hastanemizi daha fazla etkilemeye başlamıştı
En uzun başhekimlik dönemi Dr
Azmi Özler zamanında hastanede insan merkezli değişiklikler olmaya başladı
Daha sosyal bir anlayış modernleşmenin yeni adımları bu dönemde atıldı
Yine KULE Bina adını verdiğimiz Hastane binası Sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in de katılımları ile açıldı
Bu dönemde ameliyat sayıları ileri derecede arttı ve kalte ile çeşitlilik de tabi beraberinde arttı
Dr
Azmi Özler de başhekimlikten ayrıldıktan sonra yine kısa başhekimlikler dönemi başladı hastanede
Şu anda hastanemiz ameliyat sayısı olarak dünyanın sayılı merkezlerinden birisi halindedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul