Konu
:
Sağ Çenemde Ağrı Var(Sorularınızın Yanıtları)
Yalnız Mesajı Göster
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor
Dt
Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın
Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın
Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın
Sağ çenemde bir ağrı oluştu doktor
gitti mi ki tane ilaç verdi ama ağrı geçmedi ne yapabilirim Teşekkürler
Öncelikle ağrının tam nedeninin bulunması gerekiyor
Çürük, kanal tedavisi gerektiren bir durum veya 20 yaştan, eklemden kaynaklanan bir problem olabilir
Başka bir hekime de danışmanızı öneririm
Diş etlerimde uzama var ve kanıyor
Ne yapabilirim diş hekimine gittim ama
Muhtemelen diş taşınız var
Diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir
Eğer ciddi bir dişeti hastalığınız da varsa dişeti konusunda uzman bir diş hekimine(periodontolog) danışmanız gerekir
İyi günler
benim sorunum çenemle
Çenemi hareket ettirdiğimde çok kıtırdı oluyor
Ve bazen ağzımı çok açtığımda (esnerken) takılıyor
Ne yapmam gerekiyor ve önemlimidir
hangi doktora gitmem gerekir
TME(Temporamandibular Eklem) konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekiyor
Üniversite hastanelerinden veya çok yönlü çalışan kliniklerden yardım alabilirsiniz
Sayın doktor hanım kopek dişlerimin arasında kalan on dişlerimden ikisi 45 derece yanındakilerde hafif çaprasık 25 yasındayım tel taktırmak hiç istemiyorum acaba laminate veneer uygulanabilir mi? Teşekkürler
Dişlerinize laminate veneer uygulanabilir
Estetik diş hekimliği konusunda uzman bir hekimle görüşmenizi öneririm
Diş etlerimde şişme var
3 ay önce doktora gittim tekrar oldu ömrümün sonuna kadar olacak mı? Diş etindeki morluklar ve şişlikler
Bu süre içerinde tekrarlaması dişeti hastalığının belirtisi olabilir
Dişeti hastalığında düzenli kontroller ve ağız bakımı çok önemlidir
Mutlaka belirli periyotlarla diş hekimine gitmelisiniz ve gerekiyorsa diş taşı temizliği yaptırmalısınız
Bu sayede dişeti hastalığının ilerlemesini engelleyebilirsiniz
Kanal tedavisi yapılan bi diş zamanla kırılıyor ve diş oluyor bu doğru mu yani kanal yapılan diş zamanla işlevini kaybediyor deniyor
Kanal tedavisi yapılan bir dişin canlılığını kaybettiği ve kırılgan olduğu doğrudur
Fakat diş hekimleri bu özelliği göz önünde bulundurarak bir restorasyon yaparlar
Restore edildikten sonra çok uzun yıllar boyu ağızda kalan kanal tedavili birçok diş bulunmaktadır
20'lik diş erken yaşlarda da çıkabilir mi? mesela 14 15 yaşları gibi yardımcı olursanız sevinirim
20 Yaş dişleri tüm sürekli dişler tam olarak sürdükten ve kök gelişimlerini tamamladıktan sonra herhangi bir dönemde çıkabilirler
Efendim ben 17 yaşında bir gencim dişim acayip bir şekilde ağrıyor ve hep kürdan gibi sivri cisimlerle karıştırıyorum kanıyor ağrısı gidiyor dayanamıyorum doktora görün meye vaktim
yok okuyorum bana yardım eder misiniz teşekkür ederim sağ olun
Size bu şekilde yardım etmek mümkün değil
Mutlaka zaman yaratıp bir diş hekimine danışmalısınız
Aksi halde dişinizdeki sorun ilerleyecektir
Hocam, benim yaklaşık 1 aydır üst dişlerim ile üst dudağımın birleştiği kısımda içeride (diş kökümde) bir kitle, şiş ve bıyık kısmından elimle bastırdığımda ya da güldüğümde gerilmeye bağlı olarak hafif ağrı hissi veren bir oluşum var
Öğretmen olduğumdan dolayı cerrahi müdahale gerektireceği endişesi ile bir türlü baktıramadım
sizden ricam ne olabileceği ve aciliyeti hakkında yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım
Şükranlarımı sunar kolaylıklar dilerim
Sizi ve röntgeninizi görmeden kesin bir cevap verilemez ama büyük ihtimalle dişinizin kökünde bir iltihap veya kist var
Bir diş hekimine danışmalısınız
Sadece kanal tedavi ile geçme şansı olabilir
Eğer cerrahi bir işlem de gerekiyorsa bu sizi sadece 1 gün kısıtlayabilir
1 Ay beklemişsiniz daha fazla beklememenizi tavsiye ederim
4 ay önce kaplama diş yaptırdım 2 tane
şu anda da keserek üzerine geçirdiği benim kendi dişlerimin üzerideki dişeti tamamen kıpkırmızı
o günden bu yanı ağrı yapıyor
Sürekli antibiyotik kullandım ama geçmedi
en son kullandığım ilaç agumentin 1000mg
ne olur yardım edin kime nereye gitmem gerekiyor? Doktorum Amasya'da bense İstanbul'dayım
Telefonla aradım tekrar alınıp kestiği benim dişlerimin sökülmesi gerektiğini söylüyor
Teşekkür ederim
Kaplamanızı delerek dişe müdahale edilme şansı var
Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmalısınız
Hocam iyi günler dilerim benim problemim dişlerimde çok hızlı bir aşınma var alt ve üst dişlerim birbirini tam kapatıyor ama alt önler törpülenmiş gibi acaba neden kaynaklanıyor bilgilendirirseniz memnun olurum hocam şimdiden teşekkür ederim
Diş sıkan ve gıcırdatan kişilerin dişlerinin tipik özelliği sizinki gibidir
mutlaka gece plağı denilen bir plak kullanmanız gerekir
Bu plak sayesinde aşınmayı engelleyebilirsiniz ve çevre dokuya gelen kuvveti azaltabilirsiniz
Bir diş hekimine danışmanızı tavsiye ederim
Diş eti kanamalarım var tedavi oldum ama genel olarak hastalığı atlatamadı tedavi olalı üç ay oldu sizin düşüncenizi alabilir miyim sayın hocam
Dişeti hastalığı olan kişiler düzenli olarak diş hekimi kontrolünden geçmelidir ve diş taşı temizliği yaptırmalıdır
Ancak bu şekilde hastalığın ilerlemesini engelleyebilirsiniz
Bir dişeti uzmanına (periodontolog) danışmanız gerekir
Doktor hanım 24 yasındayım ön iki dişim en az 45 derece çapraşık yanındaki iki tanede hafif çapraşık tel taktırmak hiç istemıyorum laminate venner yaptırsam olur mu acaba ne kadar zaman sürer kaç yıl ömürleri var teşekkürler
Laminate veneer tekniği sizin için uygun olur
Gereken bakımı yaparsanız,düzenli diş hekimi kontrollerinize giderseniz çok uzun yıllar kullanabilirsiniz
Yapılan işlemin kalitesinin önemi kadar sizin gösterdiğiniz önem de uzun yıllar kullanmanızda çok etkilidir
Sayın Duygu hocam merhabalar
benim sizden istediğim oğlumun dişleri hakkında bilgi
şu an 4
5 yaşında ve dişleri çürük bunun yanı sıra 1,5 yıl önce cam ın kenarına ağzını çarptı ve 2 dişinin de yarıları kırıldı
damak içinde kökü var
doktora götürdüm doktor bana ağrımadığı sürece herhangi bir tedavi önermedi
dişleri ağrımıyor
daha sonra kendi çıkar dedi ve damak güçlendirici verdi
bize bu konuda bilgi vermenizi rica ederim
teşekkürler
Başarılar
Süt dişleri sürekli dişlere rehberlik yaptığından ağızda kalmaları önemlidir
Oğlunuzun çürük dişlerini tedavi ettirmeniz gerekir
Bu çürükler ilerlerse süt dişlerinin çekimine neden olabilir,hem oğlunuzun çürük dişlerle gezmesi sosyal hayatını da etkileyebilir
Öndeki kırık dişler de sürekli dişler gelene kadar yer tutucu olarak görev yapmalı ve dişlerin düzgün ve zamanında sürmesine yardımcı olmalıdır
Bir çocuk diş hekimine(pedodontist) danışmanızda fayda var
Merhaba saygı değer doktorumuz duygu hanım
Benim sorunum ne derece önemli bilmiyorum ama yinede sormak istiyorum
Benim ön dişimdeki tek bir dişte yuvarlak bir beyazlık var
Bunu çevremdeki bazı insanlarda da görebiliyorum ama farklı yerlerde mesela tırnağında böyle işte bana vitamin eksikliği olduğunu söylüyorlar peki ne yapmam lazım çözüm önerinizi büyük bir önemle bekliyorum
Seneye görüşmek üzere
Dişinizdeki lekenin sebebi;diş minesi oluşumu sırasında ortaya çıkan bir bozukluk veya hamilelik döneminde kullanılan bir ilaç nedeniyle olabilir
Bunun vitamin eksikliği ile bir ilgisi yoktur
Bu tür lekeleri geçirmek için sizin yapabileceğiniz bir şey yok
Estetik diş hekimliği konusunda uzman bir diş hekimiyle görüşmeli ve fikrini almanız gerekir
Ben galiba hamileyim gerçi daha belli değil ama günüm geçti ama yirmilik dişim ağrımaya başladı çürümüş onu çektirebilir miyim bir zararı olur mu gerçi ilk çocuğumda üç dört aylık çektirmiştim bir şey olmadı ama doğum lekesi çıktı kocaman boynundan göğsüne kadar acaba onun bir etkisi midir açık kahve leke yanıtlarsanız sevinirim
Teşekkürler
Eğer kadın doğum doktorunuzda çekim yapılabilir diyorsa cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine gidip 20 yaş dişinizden kurtulabilir misiniz
Ön dişlerimin arası açık ve 1 yıl öncede sağ ön dişim kırıldı
aradaki açıklığın tedavisi için diş teli önerildi ancak ben kırık dişime yapılan kompozit dolgunun diş telini taşıyıp taşımayacağını merak ediyorum
Dişinize takılan tel sadece o dişten destek almayacaktır ve ortodontistinizde teli yerleştirirken dolguyu göz önünde bulunduracaktır
Bu konuda endişelenmenize gerek yok
Selam Sayın
Duygu Hanım ben diş tası taktırmak istiyorum siz bunu yapıyor musunuz?
Evet kliniğimizde bu uygulamayı yapıyoruz
creadenta
com
Merhaba Duygu Hanım, ben de ağız kokusundan şikayetçiyim sorunun dişlerimde olmadığını düşünüyorum çünkü jinekolojik bi sorun yüzünden doktorum antibiyotik vermişti ve kokudan eser kalmamıştı fakat ilaç bittikten sonra tekrar eskiye döndü sizce ne yapabilirim? Saygılar
Mideden kaynaklanan bir problem olabilir
Dahiliye doktoruna danışmanızı öneririm
Siz dişleri nasıl yapıyorsunuz?
Soruyu birazda daha açabilirseniz cevap vermeye çalışırım
Çok genel bir soru
Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad
YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
creadenta