Konu
:
Çörtük Otu
Yalnız Mesajı Göster
Çörtük Otu
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çörtük Otu
Diğer İsimleri : Tarhana Otu ve Dikenli Çürtük
Maydanozgiller familyasındandır
Bodur çalı görünümünde çok yıllık, 20-25 cm yüksekliktedir
Çiçekleri sarı ve kuvvetli kokuludur
Kurutulmuş çiçek ve yapraklarından infüzyon yolu ile faydalanılır
Kullanılan Kısımları : Çiçekli ve yapraklı dalları
Çörtük Otunun Faydaları
Turşulara katılır
Sindirim sisteminde faydalıdır
Mide ülserlerinde kullanılır
Tarhana hazırlanırken koku verici olarak kullanılır
Ruhi çöküntüyü tedavi eder giderir
Astım, bronşit, saman nezlesi, böbrek taşları, romatizma ve egzamada faydalıdır
Kullanılışı:
1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir
Bitki toz haline getirilir, günde 2 gr su ile içilir
Turşuya konulan çörtük otu yapraklan turşuya güzel koku verdiği gibi turşunun yüzünde mayalanma (perlenme) meydana gelmesini engeller
Bitki aynı zaman anti mikrobiyal etkiye sahiptir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul