Konu
:
Kalp İçin Şifalı Bitkiler
Yalnız Mesajı Göster
Kalp İçin Şifalı Bitkiler
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalp İçin Şifalı Bitkiler
Bezelye:
Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin
yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az
B vitamini ve protein deposu olan bezelye
kalp için de çok önemli
Kepekli Ekmek:
Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır
Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir
Kiraz:
100 gramında 40 kalori bulunuyor
İçerdiği ellegic asit
vücudu kansere karşı korurken
kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar
Çok kiraz yenmesi
gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür
Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor
Çikolata:
E vitamini
magnezyum ve demir;Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür
Günde en fazla 1 çikolata yiyin
Elma:
Günde 5 adet yiyin
Mısır Gevreği:
Günde 1 tabak yeterli
Salatalık:
Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık
kolesterolü düşürür
Kalbi güçlendirir
Salatayı soymadan yiyin
Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde
kabuğu ile derisi arasında bulunuyor
Yumurta:
Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir
En önemli özelliği
kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi
Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz
Sarımsak :
Mutfağınızdan eksik etmeyin
En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak
sindirim sisteminden
kansere
kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yaralı
Ancak hamileler dikkat olmalı
Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar
Günde bir diş yeter
Humus:
E vitamini zengini humus
kanda kolesterol oranını da ayarlar
Kavun:
Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını
A vitaminin de yüzde 15’ini karşılar
Kavun
kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir
Süt:
Tam bir kalsiyum
protein
folik asit
A
E ve D vitaminleriyle fosfor deposu
Çocuk
genç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi gerekiyor
Şeftali:
Bir şeftali
günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar
Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin
Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi
kalp ve kansere karşı faydalıdır
Pirinç:
E ve B12 ve B vitaminleri ve potasyum içerir
Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır
Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir
Tuz:
Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler
Mide kanseri
kemik erimesi
kalp sorunlarına bire birdir
İngiliz Sağlık Bakanlığı
halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu
aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı
Çay:
Günde 2 bardak içilen çayla
4 elma
5 soğan
7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz
İngilizler
özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor
Ton Balığı:
Kolesterol ve tansiyonu düzenler
Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir
Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur
Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor
Hindi Eti:
125 gramı
vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar
Folik asit
kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur
Karpuz:
Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80’nini karşılarsınız
İçerdiği potasyum
kan dolaşımını sağlar
Kanser için Şifalı Bitkiler
Kayısı:
Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir
Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır
Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur
Tahıllar:
Arpa
mısır
buğday
yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini
potasyum ve kalsiyum içerir
Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır
Tahı l ağırlıklı bir beslenme rejimi
bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor
Fasulye:
Fasulye
C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir
Ayrıca B vitamini seks hormonlarını kuvvetlendirir
Pancar:
Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadı r
Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor
Lahana:
Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir
Havuç: Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur
Bunun temel nedeni betakaroten
C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur
Nohut:
Yağ düzeyi düşük ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum
magnezyum
fosfor
potasyum
bakı r
manganez
betakaroten ve folik asit açısından zengindir
Göğüs kanserine karşı korur
İncir:
Potasyum
demir ve kalsiyum içerir
Sindirim sistemine yardımcı olur
Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir
modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor
Sarımsak:
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere
yüksek kolesterole
kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır
Fındık:
Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından zengin bir besindir
Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur
Mercimek:
B vitamini
demir
kalsiyum
magnezyum
fosfor ve potasyum içerir
Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür
Şeker ve kalp hastaları için yararlıdır
Zeytinyağı:
İçindeki omega yağ asitleri
kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar
Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir
Bu sayede kalp krizi
felç
kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir
Soğan:
Bağışıklık sistemini güçlendirir
İçerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir
Son araştırmalar kemik erimesine karşı
peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir
Şeftali:
Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının %50
sini karşılayabilir
Sindirimi kolaydır
Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir
Bir tanesinde 33 kalori vardır
Pirinç:
Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır
E ve B vitaminleri açısından zengindir
Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç
kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır
Çilek:
Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler
Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir
Domates:
Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir
Likopen
pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir
C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul