Konu
:
Semizotunu Metal Bıçakla Doğramayın..
Yalnız Mesajı Göster
Semizotunu Metal Bıçakla Doğramayın..
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Semizotunu Metal Bıçakla Doğramayın..
Semizotunu Metal Bıçakla Doğramayın
Formda kalmadan böbrekteki kum ve taş probleminin giderilmesine kadar birçok konuda faydalı bir besin olan semizotunu tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Doğan, metal bıçak kullanılmamasına da dikkat çekti
“Semizotunun %92-98 i su %5-8 i kuru maddedir
100 gram semizotu 1-2 protein, 6 gram karbonhidrat içerir
Semizotu, yapraklı sebzeler içerisinde en fazla ?-linolenic asit içeren yapraklı sebzelerdendir
Semizotu yaprağında 300-400 mg
ALA’nın yanı sıra yüksek miktarda çeşitli antioksidanları da bulundurduğu bilinmektedir
Semizotu nelere iyi geliyor?
Beslenmede önemli bir yeri olan semizotu içerdiği mineral ve vitaminler nedeniyle sıklıkla kullanılması gereken sebzeler arasında yer almalıdır
• Yapısında bulunan yüksek miktarda lif ve su oranı nedeniyle barsak faaliyetlerinde önemli rol oynamakta bireyi kabızlıktan korumaktadır
• Önemli bir kalsiyum ve C vitamini kaynağı olan semizotu özellikle ilkbahar döneminde sıkça kullanabileceğimiz sebzeler arasındadır
• İdrar söktürücü olarak bildiğimiz semizotu böbreklerden kum ve taş atımına da yardımcı olmaktadır
• İçerdiği omega-3 nedeniyle kalp sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır
• Düşük kalorisi sayesinde formda kalmak isteyenler, kolesterol problemleri olanlar ve şeker hastaları için ideal sebzelerden biri olarak sayabiliriz
Semizotu bıçak kullanmadan doğranmalı
Mineral ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında her gün kullanabileceğiniz sebzeler arasındadır
Satın alırken özellikle yapraklarının canlı, diri ve körpe olanları tercih edilmeli, toprağa yakın olarak yetiştiğinden çok iyi yıkanmalı ve bıçak kullanılmadan doğranmalıdır
Tüm yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi C vitamini oksidasyonuna izin vermemek için metal bıçakla temas ettirilmeden doğranmalıdır
Semizotunu pişirmeden çiğ olarak ya da salata formunda yemek en sağlıklısıdır
%95 i su olan semizotu cilt canlılığı için de önemli sebzelerden biridir
”
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul